XXXXX

Koltuklar insanları değiştirir!

Kabul etmek istemeseler de bu yöndeki yorumlara şiddetle karşı çıksalar da insanlar sadece zamanla bile değişir. Toplumun ilerisinde, üstünde ve bu yapı içinde daha belirleyici bir konuma gelen insanlarda değişim daha da büyük olur. Düşünün bir kıyafet bile insanı ne kadar kolay ve çok değiştirirken, eline yüzbinleri yönetme hakkı ile yetkisini verdiğiniz insanlar nasıl aynı kalsın? Üç kişiyle, 30 kişinin okuduğu yazar aynı olur mu? On binlerce insanın "Bizi sen yönet” dediği kişi ile CHP'nin "Sen bizim adayımız olamazsın” dediği bir olur mu hiç? Aynı şeyleri isteyebilirler, düşünebilirler ve hatta yapabilirler ama tercih edilme konusu çok farklı…
Selami Değirmenci'nin açıklamalarını okurken, gözümde koskoca mazi canlandı. Kızacak belki ama şeytanın avukatlığını yapmak zorundayım biraz. Söylediklerinin çoğuna katılsanız bile 15 yıl belediye başkanıyken yaptıklarını hatırlayınca, Işıklar'a yönelttiği eleştiriler etkisinden çok şey kaybediyor. Bugünkü Belediye Başkanının yaptığı hataların hepsini zaman zaman kendisi de yaptı. İktidarı kaybetmemek için demokrasiyi elinin tersiyle ittiği olaylar da yaşandı.
Koşulların gerektirdiğini yaptığını kabul edecek olursak, Işıklar'ın tek adam olma heveslerine de belli ölçüde hoşgörü tanımak zorundayız. Değirmenci kendini, güç ve iktidarlığını korumak için elinden geleni yaptı. Halen daha geri kazanmak için uğraş içinde. Işıklar'ı en iyi anlaması beklenen kişi Değirmenci aslında… Anlıyor da işine gelmeyen yönleri ayrı konu. Özcan Işıklar'ın davranışlarını en iyi okuyan isim diyebiliriz Değirmenci'ye… Birlikte çalıştılar, belediye başkanlığının zorluklarını ve keyfini her ikisi de biliyor… Ama şöyle de bir handikap var iktidarlığın yarattığı bağımlılığın pençesinde ikisi de… Kim ister ki gücü, kuvveti zayıflasın? Hep artsın, çoğalsın dileriz… Selami Değirmenci'nin aday adaylık yarışına katılma hakkı ve arzusu tartışılmaz. İsteyebilir bunun için çalışabilir de… Bu yönde yapacakları ve izleyeceği strateji sadece kendisini bağlar. Eski açıklamalarına nazaran daha sağduyulu ve soğukkanlı yaklaşımlarla dert ve beklentilerini kamuoyuyla paylaşan Değirmenci'nin iddiası rakiplerini korkutabilir. Hepimiz biliyoruz ki korkunun ecele faydası yok! Değirmenci olmasa bir başkası, hatta başkaları mutlaka olacaktır. Yollarına çıkan tehditleri bertaraf eden, başarıyı kucaklar… Kişi başkasının yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Kendi yaptıkları onun için en belirleyicidir.

IŞIKLAR, ALMANYA PROGRAMINDAN VAZGEÇTİ
Kasım ayında Silivri Belediye Başkanı ve Lions Engelliler Okulu yetkililerinin her yıl Türk Alman Vakfı'nın davetlisi olarak gerçekleştirdikleri yurt dışı programına Özcan Işıklar katılmayacak. Işıklar yerine Elif Bilici'nin Silivri Belediyesi'ni temsil edeceği etkinliğe, aldığım duyumlara göre Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan da davetli.

SİLİVRİ ÖĞRETMENEVİ İLE İLGİLİ GELİŞME
Silivri Öğretmenevi ile ilgili gelişmeler beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden bilgi talebinde bulunduğu öğrenildi. Öğretmenevinin Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne devri hakkında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletilen olumsuz raporun imzalı örneği Bakanlık tarafından istendi. Kesin karar beklenirken Silivri İlçe Milli Eğitim yetkilileri, ilçemiz öğretmenevinin mevcut durumuyla devam edebileceğine inanıyor.

YORUM YAP