XXXXX

Kolan Hastanesinden Şikayet

Cengizhan Tazim isimli vatandaş, Kolan Hastanesi’ne ilişkin şikayetini hastane yetkili ve yönetimi ile birlikte gazetemizde de yayınlanması talebiyle iletti.
Tazim, hastaneden şikayetçi olduğu konuyu şöyle aktardı:
“31.08.2011 günü oral ilaç alırken nefes boruma takılması şikayetiyle ikametgahıma yakın olan Kolan Hastanesi’ne yutkunma ve nefes darlığı şikayetiyle başvurdum. Acil serviste yalnızca 1 (bir) doktor görevli idi, sedyeye oturup beklemeye başladım. Yaklaşık 5 dakika ne doktor ne de orada görevli bulunan diğer iki görevli neden geldiğimi, şikayetimin ne olduğunu sormadan dolanıp durdular.
Nefes almam daha da güçleşmeye başladı ve can havliyle  ‘Burada doktor yok mu? Bana kimse bakmayacak mı?’ dedim. Görevli bulunan doktor Gökhan Güfer kafasını uzatarak gayriciddi ve ukala bir tavırla “Ben varım!!!” dedi. ‘Bana ne zaman bakacaksınız?’ dediğimde “Bekle!!! Öldün mü!!!” diye cevap verdi. Bu konuşmaya orada bulunan iki görevli de tanıktır. Boğazımda ilaç kaldığını, nefes almakta güçlük çektiğimi söylememe rağmen  “Şuan işim var hastayla ilgileniyorum” diye yüksek sesle bağırdı. Bu konuşma sonucu ben de kendisine aynı sertlikte sözlü olarak yanıt verdim.
Hastaneden ayrıldıktan sonra Hayat Hastanesi’ne giderek tedavi oldum. Orada da K.B.B. yoktu ama ellerinden geleni yaptılar.
Ben Kolan Hastanesi’nde doktor ve hastaneden yardım istemedim. Hiç bir sosyal güvencem olmamış olsa sanırım söz konusu sağlık kurumuna sadece dışardan bakmakla yetineceğim.
Bir daha şartlar ne olursa olsun Kolan Hastanesi’ne ziyaret amaçlı dahi gelmeyeceğimi ve sosyal yaşantımda ilişkide olduğum tüm insanlara da buraya gitmemelerini tavsiye edeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum.”

Haberin devamı 13.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP