Koçoğlu: Sessiz çoğunluğun Başkanı olmak istiyorum

Koçoğlu: Sessiz çoğunluğun Başkanı olmak istiyorum

19.10.2018 09:31:11

CHP Silivri ve İBB Meclis Üyesi Mümün Koçoğlu, CHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığı kararını 18 Ekim Perşembe günü, saat 14.00'da, CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantı ile ilan etti. CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil'le birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Mümün Koçoğlu'nu aday adaylık açıklamasında Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri'nden Figen Yıldız, Süheyl Kırkıcı, Mehmet Bulut, Arzu Yalçınkaya, aynı gün CHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan Bora Balcıoğlu, geçmiş dönem Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlarından Ali Tabakoğlu ile kalabalık bir partili grubu yalnız bırakmadı.

“SİLİVRİ'YE HİZMET VE YATIRIM ÇITASINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIMIZA İNANCIM TAM”
Konuşmasının başında nasıl bir belediye başkanı olacağını ve nasıl bir kent yönetimi vaat ettiğini açıklayan Mümün Koçoğlu, şunları söyledi: “Gerek öğrencilik yıllarımda, gerekse iş yaşamım ve meclis üyeliğinden edindiğim birikim ve tecrübeleri daha farklı bir bakış açısıyla Silivri'ye hizmet olarak sunmak adına, parti büyüklerimizin, örgütümüzün görüş ve desteğini alarak 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Silivri Belediye Başkanlığına Aday Adayı olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun her zaman söylediği gibi partiyi gençlere açmak, farklı bir enerji ve heyecanla, örgütümüzle beraber yürüyerek bu yola çıkmaya karar verdim.
Bu düşüncelerle daha önce görev yapmış, Silivri'ye hizmetleri olan Belediye Başkanlarımızdan bayrağı devir alarak, daha yukarılara taşımak adına her kesimden olan hemşerilerimizi kucaklayarak, kırgınlık ve küskünlükleri telafi etmek için göreve talibim. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birleştirici bir noktadan Silivri'ye hizmet ve yatırım çıtasını daha yukarılara taşıyacağımıza, ilçemiz ve vatandaşlarımızı daha huzurlu ve mutlu bir kentin sakinlerine dönüştürebileceğimize olan inancım tamdır.

“CHP'NİN 6 OKU, HİZMET YARIŞINDA TEMEL YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAK”
Amacımız partimizde etkin bir gençleştirme süreci başlatarak yetişen nitelikli kadroların güzel Silivri'mize hizmet etme imkanını yaratmaktır.
İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde, ulvi bir görev olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi Meclis üyeliğini şahsıma sağlayan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in partisi olan partimizin ilkelerinin, talip olduğumuz bu değerli hizmet yarışında temel yol göstericimiz olacağının sözünü huzurlarınızda vermek istiyorum.”

KENDİSİNİ TANITTI
Açıklamasına kendisini tanıtarak devam eden Koçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “23 Ocak 1979 tarihinde Silivri'de doğdum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Silivri'de tamamladıktan sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini kazandım. 2000 yılında mezun olcum. Hemen ardından askerlik görevimi yerine getirdim. 2002 yılında eğitimimin devamı için İngiltere'ye gittim ve 2,5 yıl İngiltere'de uluslararası ticaret ve yönetim konusunda eğitim aldım. 2005 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve sektöründe lider olan Fırat Plastik ve Kauçuk San. A.Ş.'de İhracat Bölge Müdürü olarak göreve başladım. 2008 yılında kendi isteğimle ayrıldım ve kendi şirketimi kurup ticari faaliyetlerimi yürütmeye başladım. 2011 yılında Mali Müşavir oldum ve S.M. Mali Müşavir olarak büromda hizmet vermekteyim.
2009 yerel seçimlerinde partimizden meclis üyesi aday adayı olarak başladığım aktif siyasi hayatımda, 2010 yılından sonra ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe saymanlığı, ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.
17 Mart 2012 yılında iki adayla girilen CHP Silivri İlçe Kongresinde CHP Silivri ilçe Başkanlığına aday oldum. 2012 yılında ilçe kongresinde yönetime aday olan arkadaşlarımızla beraber 2014 yerel seçimlerinde parti içinde üyelerimizle yapılan temayül yoklamasına girdik ve örgütümüzün desteği ile şahsımın liste başı olarak çıktığı seçimden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi meclis üyesi olarak görevimi halen icra etmekteyim.
Evli ve 2 kız çocuğu babasıyım.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bugün buraya gelip yalnız bırakmayan, gelemeyip gönlünün ve kalbinin bizlerle olduğunu bildiğimiz dost ve arkadaşlara en derin selam, saygılarımı sunarım.
Mart 2019 yerel seçimleri ülkemiz, partimiz ve güzel ilçemiz için inşallah hayırlı uğurlu olur.”

“KARŞINIZA A4 KÂĞIDI GİBİ TERTEMİZ ÇIKIYORUM”
Başarılı olacağına inancını dile getiren Koçoğlu, şu açıklamalarla toplantıyı noktaladı: “Değerli partililerim, CHP 95 yıllık bir çınar. Biz bu çınarın gölgesi altında büyüyoruz. Toprağımız örgütümüz. Örgütüme hiçbir zaman sırtımı dönmedim, bundan sonra da dönmeyeceğim. Talip olduğum görevi ülkeme, milletime, ilçeme layık bir şekilde yerine getireceğime karşı hiçbir tereddüt taşımıyorum. 5 yıl önce olsaydı, “Kusura bakmayın, bu görevi yapacak büyüklerimiz vardır” derdim. Ama bugüne baktığımızda şahsım adına hiçbir tereddüt taşımıyorum. Zaten kendime ve örgütüme inandığım için kalktım bu ulvi göreve talip oldum. Gereken bilgi, birikim ve deneyim konusunda herhangi bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Keza bulunduğum her mevkiye seçilerek geldiğim gibi, beni bu noktaya getiren öğürtüme de inancım tam. Ben sessiz çoğunluğun Belediye Başkanı olmak istiyorum. Hani var ya halkın bir kesimi konuşmaz ama gittiği zaman sandıklarda görüşünü belirtir. 5 yıllık görev sürem boyunca hiçbir akçeli işe karışmadım, iş takibi de yapmadım, bu konuda alnım ak. Karşınıza şu A4 kağıdı gibi tertemiz çıkıyorum, bir nokta bile yok. Bu yüzden gayet mutluyum. Allah inşallah bundan sonra da siyasi ve ticari hayatımı bu şekilde devam ettirmemi nasip eder.

“HALKIN HER KURUŞUNUN DEĞERİNİ BİLEN BİR BAŞKAN OLACAĞIM”
Her zaman da şu şekilde dua ederim; Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle. Ben emekçi bir kardeşinizim, Belediye Başkanı olduğum takdirde halkın verdiği her kuruşun hesabını verebilecek durumdayım. Her kuruşun değerini bilirim.  Bugün buraya gelip beni yalnız bırakmadınız. Hanımefendiler, beyefendiler, akrabalarım, dostlarım, ağabeylerim Allah'ın izniyle çıkmış olduğumuz bu yolda başarıya ulaşacağımızdan hiçbir şüphem yok. Hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun, var olun diyorum. Sayın İlçe Başkanıma da objektif bir ortam hazırladığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Diğer Belediye Başkanı Aday Adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bizim amacımız partiyi daha iyi yerlere taşımak. Aday çokluğu partinin bereketini gösterir.”
Koçoğlu konuşmasının ardından başvuru dosyasını İlçe Başkanı Suna Göçengil'e teslim etti.           
Haber:Hazal BAŞARAN

YORUM YAP