zzzzzz

Koçer’in ‘her şeye rağmen’ desteklenmesinin nedeni ne?

Aleyhine olumsuz hava esmesine rağmen giderek daha fazla destek kazanan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer'in gördüğü desteğin sırrını açıklıyorum:

BİR: Alışageldiğimiz ‘Başkan Egosu' ona yaklaşmamış. Sıcakkanlılık, güler yüzlülük, konuşkanlık gibi iyi özelliklere sahip.

İKİ: Liyakat ilkesine aykırı bir durum oluşturmuyor. Kendisi de bir esnaf.

ÜÇ: Esnaf ve sanatkârla arasına duvarlar örmedi; bilakis kendisiyle daha rahat görüşebilmeleri için makam odasının kapısını gün boyu açık tuttu.

DÖRT: İşçi tulumunu çıkarıp resmi kıyafet protokolüne uygun bir biçimde giyindiği için hakir görülmeyi umursamadı. Utanç verici bir şeymiş gibi sanayi esnafı olduğunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne koyanlara karşın, temsil ettiği makamın onurunu ve itibarını düşürmemek adına seçildiği ilk dakikadan itibaren iş hayatına uyum sağladı.

BEŞ: Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için Silivri Belediyesi işbirliği ile KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları düzenledi, düzenlemeye devam ediyor. Hibe ve faizsiz kredi desteği ile esnaf ve sanatkârının yanında olmasının yanı sıra çok sayıda mesleki eğitim kursu ve bilgilendirme seminerlerinin organize edilmesine öncülük etti. Esnaf ve sanatkârların; iş sağlığı ve güvenliği kanunundan modern saç kesim tekniklerine, ustalık ve kalfalık belgelerinde affa kadar pek çok önemli konuda bilgilendirilmesini sağladı.

ALTI: İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin finansal desteği, Silivri Esnaf Odası'nın olanakları ve Silivri Belediyesi'nin katkıları ile fiziki koşulları iyileştirildikten sonra aktif hale getirilen Eğitim Merkezi'nde çeşitli meslek dallarında yüzlerce kişiye Esnaflık, Kalfalık ve Ustalık belgesi verildi. Hazırlık kurslarıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor.

YEDİ: Kurum ve kuruluşlarla (hastane, banka, okul vs.), oda üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve birinci derece yakınlarının müşterek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla işbirliği ve indirim anlaşmaları yaptı.

SEKİZ: www.sibeso.org.tr'nin güncel tutulmasına özen göstererek hem çalışma şeffaflığını arttırdı hem de vatandaşın bilgiye daha kolay erişmesini sağladı. Web tabanı aracılığı ile sicil affından vergi borçlarında yapılandırma fırsatına, çıraklık eğitimi kayıtlarından KOSGEB'in desteğine, oda aidat borçlarına taksitlendirme ve faiz affından geleneksel esnaf iftarı programına kadar tüm bilgilendirmeler esnaf ve sanatkârın bir tık uzağına taşındı.

DOKUZ: Kent yönetiminde temsiliyet kabiliyetini iyi kullanarak cenazeden düğüne, işyeri açılışından fuara, tiyatrodan anma etkinliklerine kadar her alanda esnaf ve sanatkârı temsil etmeye gayret gösterdi.

ON: Olağan Genel Kurul'da şimdiye kadar karşısına çıkan tek aday Alparslan Çalış'ın listesi ile yarışarak esnaf ve sanatkârın yeniden takdirini kazanma hedefine ilerlerken, centilmence ve demokratik olgunluk içinde bir seçim süreci yaşanması için çaba sarf ettiği görülüyor. Hakkında ağır iddialarda bulunan rakibini, üye listeleri konusunda zor durumda bırakabilecekken bırakmadı, elini sıktı ve belgeleri gülümseyerek takdim etti. Gerçek başarının başkalarını ezerek değil, kendi değerlerine tırmanarak elde edileceğine olan inancını koruması, kamuoyundaki yönetici imajını güçlendirmeye yönelik önemli bir katkı sunuyor.

ON BİR: Hakkında yapılan iddialara cevabı her zaman net oldu; “Alnımız ak, başımız dik!” İddia edenin iddiasını ispatla yükümlü olduğunu hatırlatarak, verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığını açık ifadelerle dile getirdi.

***
Başlığı ‘Anti Nuraycıları Kızdıracak 11 Madde' olarak mı yazmalıydım : ) ? Sandık başına gideceklerin, kararını etkileyeceğini düşünmüyorum. O açıdan seçmenin bir defa tercih ettiği Koçer'in, bende bıraktığı izlenimleri muhabir gözünden okurlarımla paylaşmakta herhangi bir çekince görmedim. Oda'yı kişisel ikbali için basamak olarak görenler değil, esnaf ve sanatkârın yararına hizmetler üreten kazansın.

Seçim sonucu ne olursa olsun, şimdiden esnaf camiasına ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

YORUM YAP