Koçer: Esnaf ve sanatkarlar ülkemizin ‘kilit taşı’, birlik ve beraberliğimizin ‘çimentosudur’

Koçer: Esnaf ve sanatkarlar ülkemizin ‘kilit taşı’, birlik ve beraberliğimizin ‘çimentosudur’

14.09.2021 09:55:05

Küçük esnafın küresel dünya şartları, sağlık ve doğal afetler etkisinde zor günler geçirdiğini belirten Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Ahilik Haftası mesajında “Kökleri toprağın dalları ise gökyüzünün derinliklerine uzanan esnaf ve sanatkar yapılarını ne kadar güçlü tutarsak ve bir okul görevi gören bu kurumları yeni nesillere ne kadar güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız” şeklinde görüşlerini yansıttı.

Ahilik Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Pir Ahi Evran-ı Veli'yi saygı ve rahmetle anıyor, başta Ahi Esnafımız olmak üzere bütün ticaret erbabının ve hemşehrilerimin 57. Esnaf Bayramı ve 34. Ahilik Haftası'nı kutluyor, hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

2021 AHİ EVRAN YILI İLAN EDİLDİ
Ahilik Haftasının bu yıl Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımlamasından dolayı ayrıca kıymetli olduğunu belirten Koçer, “Bu vesile ile tüm kalbi duygularımla Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.

“ÜLKEMİZİN ‘KİLİT TAŞI', BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ‘ÇİMENTOSU' ESNAFIMIZA SELAM VE HÜRMETLERİMİ SUNUYORUM”
Ülkemizin ‘kilit taşı', birlik ve beraberliğimizin ‘çimentosu' esnafımıza selam ve hürmetlerimi sunuyorum” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

“AHİLİK; BİLGİNİN HİKMETLE, TİCARETİN AHLAKLA BULUŞMASIDIR” 
“Ahilik teşkilatı, 13. yüzyılda temelleri atılan ve iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi değerler üzerinden yüzümüzü ağartan, başımızı dik kılan bir medeniyet projesidir” şeklinde düşüncelerini ifade eden Koçer, “Ahilik; bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluşmasıdır. Ahilikte hamd vardır, şükür vardır, kanaat vardır.

“AHİLİK SADECE TİCARİ BİR MEŞGULİYET DEĞİLDİR; MANEVİ DEĞERLERİMİZİN, GELENEKLERİMİZİN, KÜLTÜRÜMÜZÜN MUHAFIZIDIR”
Ahilik sadece ticari bir meşguliyet değildir; manevi değerlerimizin, geleneklerimizin, kültürümüzün muhafızıdır. Toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnafımız, güvenilirliğin, dürüstlüğün, emin olma sıfatının simgesidir” dedi.

“BU TÜR YAPILARI NE KADAR GÜÇLÜ TUTARSAK VE BİR OKUL GÖREVİ GÖREN BU KURUMLARI YENİ NESİLLERE NE KADAR GÜÇLÜ AKTARABİLİRSEK GELECEĞİMİZE DE O DERECE GÜVENLE BAKARIZ”
Küçük esnafın küresel dünya şartları, sağlık ve doğal afetler etkisinde zor günler geçirdiğini belirten Koçer, “Kökleri toprağın dalları ise gökyüzünün derinliklerine uzanan bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak ve bir okul görevi gören bu kurumları yeni nesillere ne kadar güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız” şeklinde görüşlerini yansıttı.

“ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Ahilik geleneğini yaşatan ve yaşatılması için gayret gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini sürdüren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, “Emekle yoğrulan kutsal emaneti daha da zenginleştirerek, sonraki nesillere aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİZ BİZE YARDIM VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLURSAK, ZORLUKLARI DAHA KOLAY AŞAR, SEVİNÇLERİMİZİ KATLAMAYI BAŞARIRIZ”
Koçer olarak da, “Ahilik Haftasının önemine binaen şu hususu paylaşmak isterim; yaşamımızın bir parçası olan küçük esnaflarımızla, sanatkarlarımızla bağlarımızı koparmayalım, aksine güçlendirelim. Biz bize yardım ve dayanışma içerisinde olursak, zorlukları daha kolay aşar, sevinçlerimizi katlamayı başarırız. Emeğe, sanatkarlığa, üretime saygılı, çalışma azmiyle çok daha güzel yarınlar ve taptaze umutlara merhaba deriz. Yüzümüzü ve kalbimizi yeniden büyük bir okul olan esnaf ve ahilik medeniyetimize çevirmeliyiz. Eşyayı değil insanı önceleyen, tüketimi değil üretimi önceleyen, nefsi değil aklı ve ahlakı önceleyen çalışmalar yapmalıyız” temennisini ekledi.

YORUM YAP