Koçer: Esnaf Bayramı kutlu olsun

Koçer: Esnaf Bayramı kutlu olsun

16.09.2019 11:29:18

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Toplumun ana iskeletini oluşturan, sağladıkları üretim ile ülkemiz ekonomisine önemli katkı sunan esnaf ve sanatkârlarımızın bayramını kutluyor bol, bereketli ve verimli çalışmalar diliyorum” dedi. 

16-22 Eylül Ahilik Haftası-Esnaf Bayramı dolayısıyla değerlendirmede bulunan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza işlerinin bereketlendiği, kazançlarının arttığı, sağlık ve huzur içinde üretim yapabildikleri ve çalışmalarını sürdürdükleri bir dönem diliyorum” dedi.
“ “Kuvvetli iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak olmasını bil” diyen Ahilik Kültürü, Anadolu'da kökleşmiş, milletimizin birliktelik, dayanışma ve destek duygusunu en iyi yansıtan ve yapıcı etkileri olan özgün bir oluşumdur” diyen Koçer, hoşgörü ve dayanışma çağrısında bulunurken etiğin ön plana çıkması gerektiğini vurguladı. Bunun üretimin yanı sıra esnaf ve sanatkarın yaşamını da huzur içinde sürdürmesini sağlayacağını ifade eden Koçer, “Ahiliğin kaliteli üretim, sosyal güvenlik, işçi ve işveren ilişkileri, hizmet içi eğitim gibi uygulamaları, günümüzde de işletmelere yol gösterici niteliğini korumalıdır” dedi.
Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “ Ahilik; akıldır, ahlaktır, bilimdir, çalışmadır, dayanışmadır” hatırlatmasında bulunurken, Esnaf Bayramı ile ilgili, “Tarih boyunca süre gelen ve kimliğimizi oluşturan değerlerimizin korunup yaşatılması, ekonomik ve sosyal yaşamda dürüstlüğün ve dayanışmanın hâkim olması dileğiyle, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını, esnaf bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ağız tadıyla üretmeye, çalışmaya, hizmet vermeye devam etmenizi canı gönülden diliyorum” şeklinde duygu ve düşüncelerini iletti.

“ESNAFINA SAHİP ÇIK”
Koçer, Esnaf Bayramı ve Ahilik Haftası mesajında Silivri'de Belediye öncülüğü ve tüm esnaf temsilcilerinin katılımıyla başlatılan “Esnafına sahip çık” kampanyasını da hatırlatarak, konu üzerinde hassasiyetin arttırılarak sürdürülmesi ile ilgili görüşünü ifade etti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP