Koç; “Silivrispor, gizli düşme adayıdır”

Koç; “Silivrispor, gizli düşme adayıdır”

18.12.2018 10:45:41

2016-2017 sezonunda şampiyonluk yaşayarak 20 yıl aradan sonra takımın 2. Lige çıkmasında önemli pay sahibi olan, Silivrispor Yönetiminde Futbol Şube Sorumluluğu yapan Aşkın Koç yaptığı açıklama da takımın ligin ikinci yarısı için son haftalarda alınan puanların azlığı ve grupta gizli düşme adayı olduğunu beyan etti.

Son haftalarda yaşanan puan kayıplarıyla birlikte iyice düşüşe geçen Silivrispor ile ilgili eski yöneticilerden Aşkın Koç oldukça çarpıcı açıklamalara imza atarak yaklaşan tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru'nun sosyal medya açıklamalarında destek bulamıyoruz cümleleri kullanmıştı. Kendisi de çok iyi biliyor ki Silivrispor'u bir belediye başkanı yönetmiyor, kulüp müdürü yönetiyor. Önceki dönemlerde belediye başkanı hangi partiden olursa olsun Silivrispor'a her zaman destek vermiştir.

HİÇBİR BAŞKANA VERİLMEYEN DESTEK AKGÜN BAŞKANA VERİLDİ

Mevcut imkanlarla Silivrispor kümede kalma mücadelesi verdi, 3. Lige çıktı ve akabinde çok önemli bir başarı elde ederek 2. Lige çıktı. Tamamen yanlış planlama ve yönetim anlayışı ile takımımız maalesef küme düşürülmüştür. Unutulmamalıdır ki Silivrispor'u belediye başkanı yönetmiyor, kulübü Silivrispor Kulüp Başkanı yönetiyor. Başarı ve başarısızlık hiçbir siyasi kuruma mal edilmemelidir. Şu zamana kadar hiç kimseye verilmeyen siyasi ve maddi destek Akgün Duru'ya verilmiştir.

O ZAMAN BAŞARILAR BELEDİYENİN OLSUN

Maddi yapılandırmalarla ilgili de Sayan Başkan geçen sene bu mali gelirlerin hepsini tamamen kullandığını düşünüyorum. Geçen sene harcanan bütçe bu senenin ekonomik krizine yol açtığını düşünüyorum. Sadece Silivri Belediye Başkanının Silivrispor'u bu hale düşürdüğü düşünülüyorsa eğer Silivrispor'u bir üst lige taşıyan başkanların da başarısı o zaman Silivri belediyesinin başarısı olarak görülebilir.

 

FUTBOL ŞUBE SORUMLULARI ASIL SORUMLULARDIR

Silivrispor'un bu hale düşmesindeki en büyük etken bence yönetimsel bir hatadır. Futbol şube sorumluları öncelikle, hoca, idari menajerler ve bunları yönetemeyen de Silivrispor Kulüp Başkanıdır. Silivrispor Kulübünün içerisinde bulunan gençler şampiyon oldu. Buradaki hocaların başarısı da bir başka konu.

OYUNCULAR ARASINDAKİ MADDİ ADALETSİZLİK

Silivrispor'a alınan oyunculara verilen paralar, bence bütçenin iyi ayarlanıp bu bütçelerle daha iyi oyuncular alınabilirdi. Son oynadığımız Şile maçında bize golü atan 24 numaralı oyuncu maç başına topunu oynuyor. Bunun yapılanmasını da kulüp yapacak.

HATALAR YÖNETİMİN VE BAŞKANINDIR

Silivrispor şuanda yönetilemiyor, yönetimsel bir sıkıntı var, maddi yapılanmanın hepsi de yönetime aittir. Bu hata hiçbir kuruma mal edilmemelidir. Silivrispor'un önünde büyük bir tehlike vardır. Allah göstermesin, düşme potasında olduğumuzu ve gizli düşme adayı olduğumuzu da ben kendimce ifade etmek istiyorum.

GEÇEN SEZONKİ HATALAR DEVAM EDİYOR

Silivrispor'un geçen sene düşmesinde etkisi olduğuna inandığım şuan ki hocam ile devam edilmesi en büyük sorunumuzdur. Ayrıca futbol şube sorumlusu, idari menajer asıl sorumlulardır ve bunlar hala görevlerine devam etmektedir.

HALKTAN KOPTUK, HALK DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Halkla bütünleşememenin en büyük sebebi yönetimdir. Lütfen geçen sene 2. Lige çıktığımız birlik ve beraberliğimizi tekrarlarsak Silivrispor ayakta kalabilir. Fakat başkan ve yönetici çok önemlidir. Ben başkanın kendinin yalnız kalmayı istediğini düşünüyorum. Yani tek ben yöneteceğim modunda olması asıl hatadır” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP