XXXXX

Kişi Karşısındakini Kendisi Gibi Bilirmiş

Selami Değirmenci’nin geçtiğimiz haftaya damgasını vuran sert çıkışının yankıları sürüyor. Pek çokları Değirmenci’nin düne kadar çok daha ileriye giderek yaptığı şeyleri bugün Özcan Işıklar’ın uyguladığını iddia ederek aşırı tepki gösterdiği düşüncesinde.  Işıklar’a yönelik eleştirilerinin ardından geçmişte kendi yaptıklarının seceresi döküldü anılardan.
Neyse konumuz bu değil. Özcan Işıklar’a, Değirmenci’nin açıklamalarını sordum. Gayet soğukkanlı bir şekilde o da cevapladı. Değirmenci’nin kendisine yönelttiği suçlamalara ilişkin bir savunma içerisinde görünmek istemediğini belirten Işıklar, partilileri ile Silivri halkına karşı duyduğu sorumluluk gereği cevap verdiğini vurguladı.
Açıklamalarını haberinden okuyacaksınız, ama genel tutumunu en iyi yansıtan cevap “Kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş” sözleri oldu bence.
CHP kongresi öncesinde Değirmenci’nin yeniden tıpkı 2010’da yaptığı gibi mağduru oynayarak, delegelerin desteğini kazanma taktiğini uyguladığını savunanların yanı sıra, yeni bir parti arayışı içerisinde olup da CHP’den kendini ihraç ettirmeye çalıştığı yorumları da eksik değil.
Bu saldırı taktiği ile Değirmenci, CHP’de nereye kadar gider… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İl Genel Meclis Üyeleri toplantısında en bariz vurguladığı konu “basın üzerinden kavgayı kesin…” Hatta bununla da yetinmeyip “Bu kişiler partiden ayrılsın” söylemi…
Değirmenci, kantarın topuzunu ayarlamakta güçlük çekiyor, sergilediği tavır ve tutumlarının samimiyetini hoyratça harcamaya devam ediyor. Söylediklerinin cımbızlanarak, kişisel saldırıya dönüştürülmesinden şikayet ederken, sosyal paylaşım sitelerinde bu başlıkları paylaşmasının anlamı bundan başka ne olabilir.
2004 yerel seçimleri öncesinde dönemin Beyaz Sarayı’nda Hürhaber olarak bir açık oturum düzenledik. Ak Parti’nin güçlü adayları Hüseyin Turan ile Metin Karakaş, burada Değirmenci’nin ilaçlar ile ayakta durduğunu savunurken, ruhsal haline ilişkin değerlendirmelerde bulunuyordu. Canı yanmıştır, hepimiz de yadırgadık o dönem. Bugün aynı yönteme Değirmenci’nin başvurması ilginç olduğu için paylaşmak istedim.

Haberin devamı 19.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP