Kırkıcı: Zehir adres sormayacaktır

Kırkıcı: Zehir adres sormayacaktır

9.03.2017 09:56:55

CHP'li Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediye Meclisini ilçemizin doğal yapısına ve insan sağlığına olan tehditlerinin ağırlığını hissettiren termik santral projesine karşı örgütlenmeye davet etti. Alınan ortak karar neticesinde süreç Çevre Komisyonunca takip edilecek.

CHP'li Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri ve Çerkezköy ilçelerine kömür yakıtlı termik santral kurulmasına yönelik çalışmaları Mart ayı meclis gündemine taşıdı.

KIRKICI: HEPİNİZİ SİLİVRİ HALKININ BU KAYGISINI TAŞIMAYA ÇAĞIRIYORUM
Başından bu yana bölgemize termik santral kurulmaması için girişimlerde bulunan Süheyl Kırkıcı, şöyle konuştu: “Sayın başkan, değerli arkadaşlar, değerli basın hepinizi grubum adına selamlıyorum. Hepimizin bildiği gibi bir süreden beri Silivri'miz termik santral tehdidi altında. Termik santrallerin yapımının Silivri'mizin toprağına, havasına, suyuna ne kadar zarar vereceği ortada. Bilim insanlarının birleştiği noktalar bunlar. Ben buradan Silivri'mize bunun yaptırılmaması ile ilgili sivil toplum örgütlerimizden muhtarlarımıza, tüm kaygı duyan yurttaşlarımıza Silivri Belediye Meclisinin de destek vermesini öneriyorum. Zehir adres sormayacaktır. Bu AK Partili midir CHP'li midir, doğulu mudur batılı mıdır, zengin midir fakir midir diye bakmadan hepimizi zehirleyecek bir çalışma olacağı ortada. Dolayısıyla hiçbir siyasi kaygı taşımadan hepinizi Silivri halkının bu kaygısını taşıma çağırıyorum. Meclis olarak burada yapılacak olan bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmalarının bir parçası olalım. İstanbul Büyükşehir'imizle veya Ankara'da Bakanlıklar nezdinde yapacağımız görüşmelerde her iki grubun bireyleri ortak bir çaba içerisinde bu çalışmaya dâhil olmasını öneriyorum. Silivri halkı bugün bizden bunu bekliyor.”
ŞİŞMAN: ENERJİ BAKANI SİLİVRİ'YE GELECEK
Muhalefet grubu adına söz alan AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, “Konuyu bizde takip ediyoruz. Biliyorsunuz ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden hareket edilen bir süreçtir bu. Bu konuyla ilgili Büyükşehir ölçeğinde de görüşmeler sağladık. Maalesef ki ülkemizde enerji stokları yetersiz ama tabi böyle güzel tarım arazilerini yok etmek çok da şık bir şey değil. Enerji Bakanımız kısa süre içinde ilçemizi ziyaret edecek. Gelişmeleri o zaman beraber aktarabiliriz. Söyleyeceklerim bu kadar. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

IŞIKLAR: HALKIMIZ TEPKİSİNDE ISRARLI
Sürece gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konu hakkında şunları söyledi: “Süheyl beyin de söylediği gibi bu konuda hiçbir siyasi tavrımız yok. Bunu konuşabiliriz, herkes düşüncelerini söyleyecektir. Yaşar Kemal Sergi Salonunda yaptığımız ilk toplantıda bilim adamlarımız kapsamlı bir şekilde ülkemizin enerjiye olan ihtiyacı, enerjiye olan bağımlılığın azaltılması, enerji çeşitlendirmesi konularına açıklık getirdi. Türkiye'nin en önemli sanayilerinin bu bölgede olması enerji ihtiyacını çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Biz bunun yenilenebilir enerji ile doğal kaynakları riske atmadan gerekli olan ihtiyacı karşılayıp karşılayamayacağı herkesçe merak konusu. Elbistan'da yapılmış termik santralin akıbeti ortada. Doğal olarak insanlarımızı tedirgin ediyor. Silivri'nin geleceğe biçilmiş rolüne aykırı bir durum oluşturduğu düşüncesiyle halkımız bu konuda ısrarlı bir şekilde duyarlı davranıyor. Belediyemizin bu süreci yakinen izlemesini, halkımızın yapılmaması yönündeki talebini dile getirmesini arzu ediyoruz. Kanunların bana verdiği yetkiyi kullanarak bu süreçte halkımızın sesini dinleyerek hareket etmekten başka seçeneğim yok. Referandumdan dolayı milletin dikkat başka yerde ama bu da bizim geleceğimiz için çok önemli bir konu. Belediye olarak birimlerimizle çalışıyoruz fakat buna meclis üyelerimizin de dâhil olması gerektiğinin daha iyi olacağını düşünüyorum.”
Ortak önerge olarak gündeme alınan konu, Çevre Komisyonuna havale edildi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kadın olmak!
Sonraki » AK Parti’den 5 önerge

YORUM YAP