Kırkıcı: Hayatın olağan akışına aykırı

Kırkıcı: Hayatın olağan akışına aykırı

4.07.2020 09:47:54

CHP'deki basın toplantısında bu dönem belediyenin hibe yöntemiyle ciddi bir araç tavsiyesine gitmesi ve Pazartesi günü gerçekleştirilecek Temmuz meclis gündeminde yine 16 adet araç bağış konusunun yer alması ile ilgili soruyu CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı yanıtladı.

Kırkıcı, bağışlara yönelik muhalefet olarak rahatsızlıklarını “Bu durum bir kültür haline gelirse gideceği yer uçurum” şeklinde ifade ederken, yapılanları anlamlandırmakta çektikleri güçlüğü “Hayatın olağan akışını aykırı” diyerek eleştirdi.

“BU DURUM BİR KÜLTÜR HALİNE GELİRSE GİDECEĞİ YER UÇURUM”

Kırkıcı şöyle konuştu: “Belediyeler elbette bağış alıyor, alabilir, alması da gerekir. Biz hep destek veriyoruz fakat bir yapı kooperatifi üyelerinden topladıkları paralarla önce Silivri Belediyesine 1 milyon değerinde beş tane iş makinesi bağışlıyorsa, şimdi de yine aynı kooperatif sayamadım 8-10 tane bağışlıyorsa kimin aklına ne gelebilir?

Bizim bu sorumuz Volkan beyin lehine olarak değerlendirmemiz lazım. Bu durum bir kültür haline gelirse gideceği yer uçurum. Böyle bir çalışma çok tehlikeli. İyi anlatılmasına çok ihtiyaç var. Bağışlar dahi yapılacaksa Belediye Meclis Üyelerinin önünde yapılmalı. Diyor ki; “Komisyona getiriyoruz bu insanların karşılık istemediğini orada görüyorsunuz.” Yapı Kooperatifi 15 tane aracı 2 milyonluk bağışı neden yapar? Bana bir tane mantıklı cevap versin. Olamaz. Hayatın olağan akışına aykırı. Hukukçular bu terimi çok iyi bilir. Elbette ki bazı çalışmalara önceden söz verilmiş olacak ki bu bağışlar yapılsın. Bunun bir sonu olmadığını çıkmaz sokağa doğru gittiğini görüyoruz. Belediyeye bir şey kazandırmak elbette güzel ama bu bir ‘bedeldir. Şimdi diyecektir ki “Sizin zamanınızda nasıldı?” Desin bakalım da cevabını alsın.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP