XXXXX

Kime Niyet, Kime Kısmet

Dünkü köşe yazımın başlığında yapılan hatayı haber vermek üzere arayan bütün okuyucularıma teşekkür ediyorum! Telefonlara cevap yetiştirmekten sekiz kat oldum. Ama sevindim de bu denli dikkatli olmalarına. Gerçi hata öyle bir hata ki görmemek, fark etmemek mümkün değil.
Yazıları sayfalara yerleştiren arkadaş akşam saatlerinde aldığı bir haber ile öyle sinirlendi ki girdiği iki köşe yazısının başlığı da hatalıydı.
“CHP ile MHP kazanamadıklarını MHP’de arasın” şeklinde yazılan başlık, “CHP ile AKP kazanamadıklarını MHP’de arasın” olacak tabi ki, yazının içeriğinde yer aldığı gibi.
Kaan Göktaş’ın Salı günkü köşe yazısının başlığı da “MHP Amerika'yı keşfetti” olacaktı.

Yerel siyasetçiler özellikle genel seçimin sonucuna ilişkin tahminler duymaya, okumaya çok hevesli. Hele bir de kendi hedefleriyle örtüşenleri işittiler mi değmeyin keyiflerine. Olayın içinde bizzat oldukları için olup biteni tarafsız bir gözle değerlendiren yorumlara ihtiyaçları son derece anlaşılır.
Ama önümüzdeki seçim sürecine siyasi parti temsilcileri kadar taraflı bakmasalar da her seçmen veya kişi unutmayın ki kendi akıl ve duygu süzgecinden hareketle yorumlarda bulunuyor. Yani tamamıyla bir tarafsızlık imkansıza yakın bir şey. Belki kamuoyu araştırmalarının sıkı profesyonelleri bunu ifade edebilir ama belli bir tarafın talebi üzerine yapılan anketlerde ben çok da tarafsız kalınamadığı düşüncesini hatırlatayım.
Gerçeğe dair kesin bir bilgisi olan da susmak zorunda. Çünkü kesinleşen her veri önemli bir sayıyı içinde barındıran kararsızları hatta kararını vermiş olanları bile caydırabilir etkilere gebe olabilir.
CHP ile AKP’nin alacağı oylar tamamen kendi kişisel becerilerine dayalıyken MHP, sonu için hazırlanan kasetler üzerine yükselecek! MHP, demokrasi ve etik siyaset hassasiyeti olan seçmenlerin desteği ile genel siyaset yarışında varlığına güç katacak.
Silivri’de esas yarış CHP ile AKP arasında yürütülürken, MHP üzerine oynanmak istenen oyunların ters tepmesi üzerine sadece halka inmekle yetinebilir. Onlar da kaderlerine bir razı oluş, teslimiyet yok, MHP Silivri ölçeğini gözlemlediğimiz kadarıyla söyleyeyim hiçbir zaman çalışmadığı kadar etkin.

Devamı 25 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP