XXXXX

Kim bu meclis üyesi?

Dün meclis gündemine gelen Kültür Merkezi bağış konusunda Belediye ve Mehmet Balcı arasındaki protokol tartışılırken konu bambaşka bir boyut kazandı. Işıklar'ın iddiasına göre Ak Partili bir meclis üyesi, CHP'li bir diğerine "Bizimki de sizin ki de Balcı'dan para aldı” dedi… CHP'li meclis üyesi konuyu Işıklar'a taşıdı, o da meclise…
Işıklar ve Metin Karakaş'ı, Mehmet Balcı'dan para aldıkları suçlamasıyla itham eden meclis üyesinin kimliğini belediye başkanı açıklamadı; "Kendi ortaya çıksın! Yoksa Cuma günü ben açıklarım” dedi. Kim olabilir araştırmasını yaparken enteresan bir şekilde herkes aynı kişinin ismini verdi. Ve daha da kesin kaynaktan öğrendiğime göre bu suçlamayı yapan Ak Parti Meclis Üyesi Yalçın Yönet'ten başkası değil. Konu hakkında görüşünü paylaştığı isim de CHP'li Meclis Üyesi Ramazan Sakallıoğlu…
Yalçın Yönet, Metin Karakaş'ın en çok güvendiği mi bilemem ama yanında görev ve sorumluluk verdiği isimlerin başında. Yönet'in, Işıklar'ı böyle bir şeyle siyaseten bir yere kadar itham etmesi mümkün görünürken, Metin Karakaş'ı menfaat sağlama noktasındaki suçlamalarına dahil etmesi çok dikkat çekici. Işıklar, yine şanslı meclis üyesi hakkındaki iddiayı doğrudan kendisine taşıyor ve soruyor!
Yalçın Yönet, Silivri ve İBB Meclis Üyesi, söyledikleri sıradan insanlardan daha fazla dikkat çeker, akılda soru işareti uyandırır!
Ramazan Sakallıoğlu'nun Başkanıyla paylaştıklarından yola çıkarak konuşuyoruz şimdilik ama karşı tarafı da dinlememiz lazım… Yani konuşmalı Yalçın Yönet!
İhanetin büyüğü Metin Karakaş'a yazılmış gibi görünüyor…
Belediyenin Mehmet Balcı ile yaşadığı protokol krizinde ise kabak Yalçın Yönet'in başına patlayacak gibi görünüyor.
Bir diğer ihtimal daha var, Metin Karakaş mecliste olayın ilk etkisiyle telaffuz ettiği ihraç sebeplerini rafa kaldırıp, yediği darbeyi sineye çekecek!
Silivri Belediyesi, Mehmet Balcı ile bir bağış protokolü imzaladı… Balcı, Kültür Merkezi inşaat alanı değişikliğinden şikayetçi ve ipler bir noktadan sonra kopmuş.
Öztekler'de de benzer bir süreci Ak Parti iktidarında yaşadık…
Hatta 2004'te Selimbriya Evleri'nin sahibi ve İbrahim Arıkan da söz vermişlerdi Selami Değirmenci'ye sonrasında kültür merkezi sözleri yine yalan oldu! Değirmenci, bununla ilgili haleflerini suçluyor. Hep bir suçlu, bahane, sebep vardır… Hiçbir olay bunlar olmadan olmaz ki!
Balcı ve Silivri Belediyesi görünen o ki niyetlendikleri Kültür Merkezi anlaşmasından bir sonuç alamayacak. Kavgayla, tehditle, zorla ne bağış ne de işbirliği olmaz zaten. Böyle bir işten de Silivri'ye hayır gelmez. Kimse kusura bakmasın da bu anlaşmanın böyle sonuçlanmasında tek tarafın suç veya sorumluluğu olduğunu kabul etmek de mümkün değil. Herkes bunun için yaptığı hataların sonucunu üstlenecek ve işine, önüne bakacak. Balcıoğlu ile Silivri Belediyesi arasında uzayan kavga bize Kültür Merkezi kazandırmayacak orası kesin.
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi konusunda çok zaman kaybetti. Kamuya zarar noktasında yitirdikleri de varsa hesap soranlar nasıl olsa çıkar.

GÜNÜN SÖZÜ
"Güneş herkese aynı ışığı dağıttığı halde kuvveti ellerinde tutanlar bizim ondan kendileri kadar istifade etmemize hayret ediyorlar, buna müsaade etmek istemiyorlar. Zannediyorlar ki, herhangi bir tesadüfün bugün kuvveti onlara vermiş olması bizim bu havayı daha az teneffüs etmemiz, bu güneşte daha az ısınmamız için bir sebeptir.
Dünyada kuvvetlinin ve zayıfın, akıllının ve budalanın, faziletli olanın ve sefilin aynı derecede malik oldukları bir hak vardır: Yaşamak hakkı! Hiçbir meziyet, hiçbir kuvvet bu hakkı birisinden alıp diğerine verme hakkına sahip değildir..”
Sabahattin Ali

YORUM YAP