XXXXX

Kılıçdaroğlu Nun Recep Bey İ Işıklar In Metin Bey İ

AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bir basın toplantısı düzenledi. Işıklar, haftada bir basının karşısına çıkmayı planlıyor. Anlattıklarına bakılırsa süreci ikiye çıkarmasında fayda var. 3-4 saate dayanan basın toplantısı olmaz. Haftada ikişer saat daha iyi olur sanki. Toplantının süresinden ziyade tabi ki içeriği önemli. Işıklar, çalışmak kadar yaptıklarını kamuoyuyla paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu anladığını hissettiriyor. Gücünden o kadar emin ki Kaan Göktaş’ın Kavaklı’da gerçekleştirilecek yağlı güreşlerde “Siyasiler ile gazeteciler er meydanında kozlarını paylaşsın” önerisine partner olarak beni seçmekle kalmıyor, yeneceği iddiasında da bulunuyor.
Şaka bir yana; iktidar ile muhalefetimiz farklı bir iletişim frekansına geçti.
Muhalefetin saygın, seviyeli üslubu iktidarda aynı karşılığı buldu.
“Eleştirirken birbirine hakaret etmemek”, “Olayları kişiselleştirmemek” işte Silivri’ye ister iktidar ister muhalefette bulunurken hizmet etmenin, katkı sunmanın sihirli formülü.
Siyasetçiler aralarındaki rekabete o kadar çok kaptırıyor ki kendini, asıl görevlerinden uzaklaşıyorlar.
Işıklar’ın “Metin Bey” söylemi, Genel Başkanının “Recep Bey”ini çağrıştırdı bana.
Kılıçdaroğlu ile “Recep Bey”inin yıldızı hiç barışmadı, bizimkilerin sonu da onlar gibi olmaz inşallah.

Işıklar, Karakaş’ın önüne 4-5 somut işbirliği önerisi sundu. “Birlikçe çalışalım” çağrısını da yaptı. Silivri’nin iktidar ile muhalefeti arasında kişisel ifadelerle doğan işbirliği umutları, hizmet sürecine taşınabilecek mi, başarı sağlanana dek sürdürülebilecek mi?
Silivri, hepimizi farklarımıza rağmen içinde barındığı bir gemi. Onun bizi bir arada tuttuğu kadar, biz onun için bir araya gelebilecek miyiz? Yoksa hep birlikte dibi boylama pahasına, Silivri’nin zarar görmesine seyirci mi kalacağız?
İktidar ile muhalefet liderlerinin kişisel inisiyatifleri tabi ki önemli. Ama destek aldıkları tabanın duyarlılığı, fikri, sahip olduğu değerler de belirleyici etken.
Hayatın her yönünde ustalık, insanları kırmadan tüm samimiyetiniz ve düşüncelerinizi ortaya koymak ve bunlara olabildiğince geniş destek tabanı oluşturmayı başarmakta yatar.

KARAKAŞ SAG GÖSTERİP, SOL VURDU
Yıkım sürecine ilişkin AKP’den de beklenen açıklama geldi. Yıkımı engelleyememek, neden olmakla sorumlu tutulan Metin Karakaş yerine, teşkilat adına bir açıklama yapıldı. AKP, belki de engel olamadığı bir yıkımın, sorumlusu olarak algılandı. Kendi adına oluşan ciddi bir krizi kontrol altına almakta geç kaldı, dış etkenler nedeniyle yıkımı engelleyemeyen yerine sebep olan olarak lanse edildi adeta. Karakaş veya AKP, süreci değerlendirmesinde CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin açıklaması üzerinden Belediyeye göndermede bulundu.
Sorumlu, suçlu kim düşüncemiz pinpon topu gibi oradan oraya sekerken, olan esnafa oldu.
Yıkımı mantık çerçevesinde değerlendirmek yerine, acıma duygusuyla sürece engel olamayanlara yönelik suçlamalar belirleyici oldu. Engel olamayanlar, ‘yıkımın sorumlusu’ olmadıkları ile ilgili ancak soru işareti uyandırabildi yaptıkları açıklama ile… Daha fazlası çıkar mı bu kadar kaybedilen süreçten, o da Karakaş’a kalmış…

TANSEL ÇÖLAŞAN VE ERDAL SARIZEYBEK
PAZAR GÜNÜ SİLİVRİ’DE
ADD’nin yeni Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Pazar günü Silivri Belediyesi ile ADD Silivri Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği kültür sanat etkinliğine katılacak. Terörle mücadelenin efsane ismi Erdal Sarızeybek de etkinliğe konuşmacı olarak katılacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşma yapacağı, çeşitli gösterilerin sahneleneceği etkinlik Pazar günü saat 18.30’da Silivrispor önündeki, festival alanında düzenlenecek. Haydi Silivri, Atatürk’e sahip çık, teröre tepkini göster!

YORUM YAP