Kılıçdaroğlu: Kurtuluş Savaşı’nın ikinci önemli adımını atıyoruz...

Kılıçdaroğlu: Kurtuluş Savaşı’nın ikinci önemli adımını atıyoruz...

28.02.2017 09:47:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü İstanbul'da Trakya - Rumeli Balkan dernekleri ve federasyonlarının temsilcileriyle buluşarak Referandum sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Toplantıda TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcımız Yasemin Öney Cankurtaran, TBMM CHP Grup Başkanvekilimiz Engin Altay, İstanbul İl Başkanımız Cemal Canpolat ile çok sayıda CHP Milletvekili de hazır bulundu. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve örgüt temsilcilerinin yanı sıra toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da iştirak etti. Silivri'den Balkan ve Rumeli dernek temsilcileri, muhtarlar ve STK Temsilcileri de etkinliğe katılım gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: GAZİ MECLİSİMİZ HANGİ GEREKÇELERLE İKİNCİ SINIF MECLİS KONUMUNA DÜŞÜRÜLÜYOR?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan herkesin ülkeye, bayrağa, tarihe karşı sorumluluğu olduğunu aktardı. Vatandaşlardan, "Milli Kurtuluş Savaşı'nı yöneten bir Meclis, bir gazi Meclis, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalar altında, kurşunlar altında püskürten bir Meclis neden ve hangi gerekçeyle ikinci sınıf Meclis konumuna düşürülüyor?" diye sorgulamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Ne eksiği var bu Meclis'in? Neden Meclis'in yetkilerini alıp bir kişiye devrediyoruz?" sorusuna herkesin yanıt araması gerektiğini belirtti.

“SEÇİMLE GELMEYEN BİRİSİ NEDEN TÜRKİYE'Yİ YÖNETSİN?”

Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili yetkilerin bir kişiye devredilmeye çalışıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Başkanı seçtik, yeni anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. Başkan hastalandı, -Allah uzun ömür versin- veya vefat etti veya yurtdışına geziye gitti. Kim vekalet edecek başkana? Seçimle gelmeyen birisi. Seçimle gelmeyen birisi ne zaman yönetmiştir Türkiye'de? Askeri darbe dönemlerinde. Şimdi Anayasa değişikliğiyle seçimle gelmeyen birinin Türkiye'yi yönetmesine imkan sağlıyoruz. Meclis Başkanı neden cumhurbaşkanını temsil etmesin?" diye konuştu.

“BAL GİBİ REJİMİ DEĞİŞTİRİYORLAR”
Değişiklikle cumhurbaşkanının Meclisi fesih yetkisi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Sokaktaki, kahvedeki, hastanedeki, tarladaki vatandaşa sorun, evdeki kadına sorun. 'Madem bir kişi Meclisi feshedecek niye biz bu milletvekillerini seçiyoruz? Niye bize gidin oy kullanın parlamentoya milletvekillerini gönderin' diyorsunuz, nasılsa bir kişinin canı sıkılacak diyecek ki 'Ben meclisi feshediyorum'. 'Evet'i savunanlar Türkiye'de rejim değişmiyor diyor. Bal gibi rejimi değiştiriyorlar. Demokratik parlamenter sistemden tek adamın egemen olduğu otoriter sisteme geçiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE DEVLET OLMAZ”
Referandumun CHP, MHP ve AKP ile ilgisi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sorun, memleket meselesi, Türkiye meselesi. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Birinin hatası varsa, diğeri düzeltiyor. Hepsini bir kişide birleştiriyoruz. O hata yaparsa ne olacak? Kim düzeltecek? Düzeltecek makam yok. Böyle bir düzen olmaz.

“MİLLETİN KADERİNİ MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞINA TESLİM EDECEĞİZ”
Bizi kavganın içine çekmek isteyeceklerdir. Kavga etmeyeceğiz. Provokasyon yapacaklardır. İzin vermeyeceğiz. Çok dikkatli, güven veren bir söylemi gerçekleştireceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bu bir vatanseverliktir. Yine milletin kaderini milletin azim ve kararlılığına teslim edeceğiz. Kurtuluş Savaşı'nın ikinci önemli adımını atıyoruz."
Kahvaltı programı soru cevap şeklinde devam etti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP