Kestirmeden Silivri’nin iki yakası bir araya geliyor!

Kestirmeden Silivri’nin iki yakası bir araya geliyor!

18.11.2020 10:47:04

Yayalar için Silivri'nin bir yakasından diğerine geçmek konusunda oldukça geniş imkanlar sunuyor biri İBB diğeri Karayolları ile Silivri Belediyesi'nin eski KİPA önünde bulunana ilaveten yaptıkları asansörlü üst geçitler. Her iki yatırımda da çalışmalar adeta yarış halinde yoğunlaşarak devam ediyor… Alın size ‘hizmet yarışı'…

Eskiden bir üst geçit imalatının gündeme, böyle bir yatırımı Silivri'ye getirene kadar bölgede epey bir ölümlü kazanın meydana gelmesi, ardından da yetkilileri ikna etmek için yıllar harcanması gerekirdi. 2019 yerel seçimlerinin ardından bu hususta çok şey değişti. CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in “Volkan Yılmaz kıymetimizi bilsin, İBB'den gelen yatırımları geçtiğimiz dönemlerde bize yapıldığı gibi, engellemiyoruz” sözlerine katılmamak ne mümkün. Ancak bütün işin “engellenmemekle” bitmediğini, takip ve bu hususta istikrarlı çabanın gereğini Volkan Yılmaz'ın da yerine getirdiğini kabul edelim.

KESTİRMEDEN İKİ YAKAMIZ BİRBİRİNE DOĞRU YAKLAŞIYOR

Yıllardır E-5'in altından mı üstünden mi bir yol yöntem bulunup da Silivri'nin iki yakası birleştirilsin tartışmaları devam ederken Eski Kipa önündeki üst geçidin yanına iki tane daha biri İBB diğeri de Karayolları ve Silivri Belediyesi işbirliğinde birbirleriyle yarış halinde tamamlanıyorlar.

Başkanı Volkan Yılmaz Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü ile Silivri Belediyesi olarak yapımını sürdürdükleri asansörlü üst geçidin çalışmalarını yakından takip etmeye devam ediyor.  Bunun yanı sıra geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst geçit projesindeki çalışmaları inceleyip ekiplere kolaylıklar diledi.

ÜST GEÇİT HİZMETİNDE YARIŞ

Silivri'nin genel, İBB ve ilçe seçimlerinde siyasi farklılık durumu geçerliliğini korurken teselliyi bulduğumuz ‘hizmet yarışı' sandık sonuçlarının etkisinden çıkan taraflarda ana gündem maddesi olmaya ısınıyor.

İBB ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI, YILMAZ ÜST GEÇİTTEN AYRILMIYOR

CHP'nin ‘engelleme' iddiaları gölgesinde İBB Üst Geçidi ilk etapta yavaş yol alsa da Karayolları ile Silivri Belediyesi'nin yeni yatırımıyla imalatın ne kadar hızlandığı aşikar.

ÜST GEÇİTLERİN AY SONUNA YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz her ne kadar “İhtiyaç ve talep vardı yapıyoruz” dese de CHP için yatırım o kadar isabetli değil.

Araçların umudu hangi baharda vuku bulur bilinmez ama yayalar için Silivri'nin bir yakasından diğerine geçmek iki yeni asansörlü üst geçit ile oldukça imkanlı hale ay sonu itibariyle geliyor.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP