Kentlerimiz, insanımız, kültürümüz...

Kentlerimiz, insanımız, kültürümüz...

24.11.2016 18:21:05

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi Kulübü tarafından “Nostalji ülkem” adlı sergi açıldı.

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi Kulübü'nün organizesinde memleketimizin her köşesinden resimlerin yer aldığı “Nostalji ülkem” adlı sergi açıldı. Dün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen, Okul Müdürü Emrah Erdoğan, Gezi Kulübü öğretmenleri Fatma Şahin ve Serkan Özcan ile öğretmenlerin hazır bulunduğu açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici, okul müdürleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke ve az sayıda davetli katıldı. 81 İl'den değerlenen fotoğraflarla tarihi ve kültürel zenginliklerimizden kesitlerin kadrajlara sığdırılarak oluşturulan sergi ilgiyle gezildi.

“YAŞAMIN GÖMLEKLERİNİ ARDI ARDINA BİZE GİYDİRİLEN SABIRLI BİR ANNE OLDUĞU...”
Gezi Kulübü öğrencisi yaptığı konuşmada düzenledikleri “Nostalji ülkem” adlı sergileri hakkında şu bilgileri verdi, “Şehirler, hayatın girdaplarının gizlendiği yerlerdir. Hayatlar, yaşananlar, ümitler, hayaller siner şehirlere. Bazen aldığımız güzel haberlerden ibarettir şehirler, bazen öylesine dolaştığımız yerlerdir yalnızca. Hani çocukluğumuzun geçtiği, delikanlılık çağları vardığımız yerler, yaşamın gömleklerini ardı ardına bize giydiren sabırlı bir anne olduğu sizin de aklına gelmedi mi?

“HER TABLODA FARKLI BİR KENTİN YAŞAM ÖZETİ”
Nostalji ülkem adlı sergide 81 ilimizden sizler için derlediğimiz kadrajlara yer verdik. Her tabloda farklı bir kentin yaşamının özetiyle karşı karşıya kalacaksınız. Bazen bitkiler, bazen evler, bazen insanlar, bazen de hepsinin karışımından oluşan bir kompozisyonu bir tablo halinde yansıtma yoluna gittik.
Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi İnceleme-Turizm ve İstanbul'u Tanıtma Kulübü olarak sizleri kentlerimize, kendimize, insanımıza, kültürel dokularımızla baş başa bırakıyoruz. Hepinize iyi seyirler.” Sergide yer alan fotoğraflar konuklar tarafından tek tek incelendi. Aynı yerlerin günümüz hali de hatırlatılarak değişim ve dönüşümün iyi incelenmesi gerektiği, çıkacak sonuca göre geleceğe de adım atılması gerektiği konusunda fikirler paylaşıldı.


Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi İnceleme-Turizm ve İstanbul'u Tanıtma Kulübü tarafından düzenlenen “Nostaljik Ülkem” adlı sergi açılışı ikramların ardından sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP