“Kendisine yedirmeyiz!”

“Kendisine yedirmeyiz!”

25.10.2021 10:14:09

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın İBB'nin Silivri'yi İSKİ aracılığı ile cezalandırdığı iddiasına örgüt toplantısında yanıt veren CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “İBB'nin ilçemizde yapmış olduğu çalışmaları Silivrili hemşerilerimiz çok iyi bilmektedirler. Bir konuda belediye başkanına hakkını teslim ediyoruz. Kendisinin algı yönetimi konusunda eline su dökemeyiz. Ama yapılanları da kendisine yedirmeyiz.” dedi.

Cuma akşamı düzenlenen CHP İlçe Örgüt toplantısında konuşan Başkan Berker Esen öncelikle Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, geçtiğimiz günler gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna yansıyan, Alibey Mahallesinde Silivri Belediyesi gerçekleştirdikleri ‘Sokak Yenileme Projesi'ne İSKİ'nin alt yapı yenilemesini gerçekleştirmediği gerekçesiyle devam edemediklerini ve İBB'nin Silivri'yi İSKİ aracılığı ile cezalandırdığı iddiasına yanıt verdi.
“GÖRÜYORUZ Kİ BU ÇALIŞMALARIMIZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”
Esen konuya yönelik şu açıklamaları yaptı: “Görüyoruz ki çalışmalarımız birilerini rahatsız ediyor. Biz Silivri'ye hangi kurum tarafından gelirse gelsin; her yatırımın arkasındayız ve altına da imzamızı atarız.
“BİRİLERİ İLLA BİR CEZALANDIRMA GÖRMEK İSTİYORSA, GEÇMİŞ DÖNEMİN HİZMET ENGELLEMELERİNE BAKABİLİR”
Birileri illa bir cezalandırma görmek istiyorsa, geçmiş dönemin hizmet engellemelerine bakabilir, ya da çok uzağa gitmesine gerek yok, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptıkları 32 gözlü Tarihi Mimar Sinan Köprüsü'ne ve Tarihi Kısa Köprünün 8 yıl da neden tamamlanmadığına bakabilir.
“MÜJDAT GÜRSU SPOR TESİSLERİ'NİN AÇILIŞINI ELEŞTİRENLERİN 550 YIL ÖNCE YAPILAN KÖPRÜNÜN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRMELERİ DE AYRI BİR İRONİ”
Açılış demişken İstanbul Büyükşehir Belediyemizin geçtiğimiz aylarda baştan aşağı yenileyerek Silivrili hemşerilerimizin ve spor camiasının hizmetine açtığı Müjdat Gürsu Spor Tesisleri'nin açılışını eleştirenlerin 550 yıl önce rahmetli Mimar Sinan tarafından yapılan köprünün açılışını gerçekleştirmeleri de ayrı bir ironi. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.
“SİLİVRİ'NİN İKİ YAKASININ BİR ARAYA GELMESİ KONUSUNDAKİ ÇABA KARŞISINDA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
8 yıldır cezalandırma mantığıyla tarihi köprüleri bir türlü restore etmeyip, Silivrilileri cezalandıranları Silivri'nin iki yakasının bir araya gelmesi konusunda da gösterecekleri çaba karşısında üstümüze düşeni yapmaya da hazır olduğumuzu Silivri kamuoyunun bilmesini isteriz. Konuşmamın başında belirttiğim gibi ilçemiz adına gerçekleştirilecek olan her olumlu yatırımın da arkasındayız, destekçisiyiz.
“BİRİLERİ PROJELERE
ÇÖKEMEDİĞİ VE SAHİPLENEMEDİĞİ İÇİN İBB VE İSKİ'NİN SİLİVRİ'Yİ CEZALANDIRDIĞI FİKRİNE KAPILMAKTADIR”
Ancak, İBB ve İSKİ'nin Silivri'mize yapmış olduğu yatırımları takip ettiğimiz, desteklediğimiz ve ötesinde proje sunduğumuz halde, birileri bu projelere çökemediği ve sahiplenemediği için İBB ve İSKİ'nin Silivri'yi cezalandırdığı fikrine kapılmaktadır.
Ama Silivri Halkı bilsin ki biz hem proje sunmaya, hem ilçemize yatırım getirmeye ve takip etmeye, sosyal demokrat anlayışımızın bir gereği olarak devam edeceğiz.
“BELEDİYE BAŞKANI BU AÇIKLAMAYI NEDEN YAPMA GEREĞİ DUYDU ACABA?”
İSKİ'nin tek bir telefonuyla 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün tüm gözlerini dereyle buluşturup çevre düzenlemesi ve dere temizliği çalışması yapmasına rağmen açılışa davet etmeyip bir teşekkürü daha çok gören ve yine yapılan büyükşehir çalışmasını kendisi yapmış gibi gösterip, çöken belediye başkanı bu açıklamayı neden yapma gereği duydu acaba?
“BELEDİYE BAŞKANINA HAKKINI TESLİM EDİYORUZ; ALGI YÖNETİMİ KONUSUNDA ELİNE SU DÖKEMEYİZ, YAPILANI DA KENDİSİNE YEDİRMEYİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde yapmış olduğu çalışmaları Silivrili hemşerilerimiz çok iyi bilmektedirler. Buradan yapılanları tek tek anlatıp sizlerin değerli vaktini almayacağım. Ama bir konuda belediye başkanına hakkını teslim ediyoruz. Kendisinin algı yönetimi konusunda eline su dökemeyiz. Ama yapılanları da kendisine yedirmeyiz.
Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan tüm çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak vatandaşlarımıza anlatacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.”
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Lapseki Çeşmesi
Sonraki » Aydoğan: Takıma inanıyorum

YORUM YAP