“Kelimeler kifayetsiz olacak”

“Kelimeler kifayetsiz olacak”

9.03.2020 16:10:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında söz alan Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Başkan Vekili Volkan Yılmaz, “Kelimeler kifayetsiz olacak” diyerek şehitleri rahmet ve minnetle anarak konuşmasını kısa kesti.

9 Mart 2020 tarihinde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında söz alan İBB MHP Grup Başkan vekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, önceden hazırladığı konuşma metnini değiştirme nedenini şöyle ifade etti, “Hazırladığım metni değiştirerek kısa bir konuşma yapmayı uygun buldum. Nedeni ise biraz önce hep beraber okuduğumuz İstiklal Marşı eserinde Mehmet Akif Ersoy'un “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/ Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!” dizelerindeki şehit kanları, şehitlerimizin anneleri, eşleri, bacılarıyla bu sabah Silivri Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapmış olduğumuz kahvaltı. O annelerin, bacıların, şehit ailelerin yüzündeki o mağrur ifade ve hüzün beni ziyadesiyle etkiledi. Bugünkü kelimelerin kifayetsiz olacağını, vereceğim sözlere muhatapların vereceği cevaplar sonunda çıkacak tartışmaların çok sığ olacağını düşündüm. Bu tartışmaların neticesinde hem şüheda, hem şehit ailelerin üzüleceği şehitlerimizin kemiklerinin sızlayacağını düşünerek, yalnızca onları anıp huzurlarınızdan ayrılacağım.

Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlardan, sevgili peygamberimize komşu olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etmek istiyorum ve sözlerimi üstadın dizeleriyle bitirmek istiyorum;

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP