XXXXX

Kazın ayağı öyle değil!

Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'nın "Partide çalışmayan haindir” sözlerini tartışıyor bugünlerde partilileri. İddialara göre "İnsan önce kendine bakar sonra böyle bir cümle kurar” diyenlerin sayısı epey fazlalaşınca göndermenin adresi değiştikçe değişti. Ak Parti Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten 2009'da CHP'ye katılıp, şimdilerde Silivri Belediyesi'nde Koordinatörlük görevinde bulunan Murat Yıldız'la ve başkalarının hedef seçildiği izahatı kimseyi ikna etmişe benzemiyor yine de.
Yerel seçimler yaklaşırken "daha çok” belediye başkan adaylığı için, "daha az” kaybedilecek seçimin sorumluluğu telaşında bazı değerlendirmelerin şirazesi kaymış gibi.
Metin Karakaş'ı "Bulgaristan'a niye gittin orada oy mu var?” diye suçlayanlara "Yunanistan'da siz ne aradınız?” diye soruyor teşkilat üyeleri...
Partililer bahçe toplantılarında "Anlaşılan o ki birilerinin gözü hala Silivri'de ve Ak Parti ilçe teşkilatında…” yorumlarını çeşitlendiriyor.
Metin Karakaş'ı Hüseyin Turan'dan farklı kılan birilerinin güdümünde hareket etmemesi, kendi kararlarını verip arkasında durma sorumluluğu.
Ak Parti Silivri'ye, kendini teşkilat ve birçok şeyin üstünde gören anlayışın kazandıracağı hiçbir şey olmadığını kendi partilileri rahatlıkla dile getiriyor. Her seçim farklı ilçeler ve hatta illerde çalışıp, Silivri Teşkilatının başarısızlığını eleştirenleri partilileri ne kadar çok seviyor bunu benim anlatmama bile gerek yok, hissediliyordur!
Uzaktan davulun sesi hoş gelir… Teşkilat emektarları diyor ki; "Gelip Silivri'den aday olup alacakları sonucu değerlendirsinler bir de…”
Anlayacağınız; Taşın altına elinizi koymak yetmez, kendiniz gireceksiniz!
Sonrasını yine konuşuruz, uzun uzun yazar çizeriz…

IŞIKLAR'IN ŞİŞLİ PROGRAMI ÜZERİNE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir süredir Mimar Erhan İşözen'le iletişim halinde. Bir kaç hafta önce de ilçemizde son buluşmalarını gerçekleştirdiler. Konu Işıklar'ın, 2013 yılında hayata geçirmeyi planladığı sanat yapıları ve malumunuz İşözen'e hazırlattığı kültür merkezi projesi.
Tarafların süre gelen görüşmelerinden sonuncusunun İşsözen'e ait mimari çalışmaların ağırlıkta bulunduğu bölgede gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Yani Şişli'de yapılan çalışmalar yerinde gezilip, görülecekti Silivri'den gelen teknik kadroların ağırlıkta olduğu heyet tarafından.
Mimar Erhan İşözen aynı zamanda Şişli Belediye Başkan Danışmanı. Silivri heyetiyle Çarşamba günü yapılması kararlaştırılan görüşmeye Sarıgül'ü de davet etti.
Ve böylece Silivri'de özellikle CHP parti içi muhaliflerin büyük tepkisine neden olan Sarıgül-Işıklar buluşması yaşandı. Şişli Belediyesi'nin ve dolayısıyla Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yerel yönetim başarısını bilmeyen, duymayan yoktur. Bu tecrübeden faydalanarak Silivri'de yansımalarından kimsenin rahatsız olduğunu sanmıyorum. Ama Işıklar-Sarıgül görüşmesi pek çoklarını ziyadesiyle rahatsız etmiş gibi görüyor. Sebebine gelince…
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu noktaya… Geçtiğimiz hafta başında Salı günü ilçemiz siyasi kulislerinde konuşulduğunu yazdığım Sarıgül-Değirmenci iddiasına; Hani şu Mustafa Sarıgül'ün kısa bir süre içinde törenle CHP'ye geçip İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacağı, (5-15 arasında sayısı değişen) ilçe belediye başkan adayı şartının bulunduğuna…
Silivri'de yeni bir şey değil Selami Değirmenci'nin Mustafa Sarıgül'le anılması… CHP'de muhalefet dönemlerine dayanıyor işbirlikleri. Hatta bu durum Değirmenci'ye 2009'da CHP Silivri Belediye adaylık şansını kaybettiren en etkileyici konu olarak siyasi kulislere not edildi.
Selami Değirmenci kanadı Sarıgül ile yakın temasta olduğunu ve Sarıgül kontenjanından CHP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olmak için kulislerde bulunurken, (ki bu artık hanımların altın günlerinde bile konuşuluyor bizim yazmamamız abesle iştigal olur) Sarıgül'ün Işıklar söylemleri soğuk duş etkisi yarattı. Sarıgül, Işıklar'ın çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade ederken, bir dönem daha belediye başkanlığını kazanacağı ile ilgili öngörüde bulunmaktan da çekinmiyor.
Işıklar'ın adaylık konusundaki kozları çalışmaları ve parti ilişkileri… Son gelişmelerin Silivri Belediyesi'nin mevcut CHP'li belediye başkanından ziyade Değirmenci'ye etkisi olduğu kesin. CHP'den adaylık için yeniden hazırlık yapan Değirmeci'nin empoze etmeye çalıştıkları Sarıgül'ün şahsi söylemiyle örtüşmüyor.
Bir yılda çok şey değişebilir tabi… Siyasetin sürprizleri bu işin tuzu biberi…
Bilerek veya tamamen tesadüfi görünen o ki Işıklar, rakipsiz bir biçimde CHP'nin belediye başkan adaylığına doğru ilerleme konusunda önüne çıkan engelleri ortadan kaldırıyor… Başarısı çok istikrarlı olmasa da sonuçta istediğini şimdiye kadar her defasında aldığı da bir gerçek. Böyle gelmiş, böyle gider mi? Bekleyip göreceğiz…

YORUM YAP