Kaynarca: Türkiye süreci iyi yönetiyor

Kaynarca: Türkiye süreci iyi yönetiyor

3.04.2020 10:14:26

Küpe FM'in “Korona” özel yayınına katılan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, Korona virüsü tedbirlerini değerlendirerek “Türkiye süreci iyi yönetiyor” dedi ve milli dayanışmanın önemine vurguda bulundu.

Küpe FM'in “Korona” özel yayınına bugün AK Parti Bölgemiz milletvekili Tülay Kaynarca konuk oldu. Kaynarca, meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi ve alınan tedbirleri Küpe FM dinleyicileri için değerlendirdi. Kaynarca, milli dayanışmanın da önemine değinerek destek çağırısında bulundu.

KAYNARCA, TBMM ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

Türkiye Büyük Millet Meclis çalışmaları hakkında konuşan Kaynarca şunları söyledi: “Meclislimiz geçen hafta olduğu gibi bu hafta da çalışmasını sürdürdü. İlk haftada sağlık çalışanlarımızın durumlarını iyileştirecek yasal düzenlemeler çıkarttık. Birçok kurum ve kuruluşun teşvik ve ekonomi paketleriyle ilgili kanuni düzenlemeler yaptık.

Önümüzdeki hafta AK Parti ve MHP ortak infaz düzenlemesini getirecek. Komisyon görüşecek, bu hafta da mecliste Ceza İnfaz Kanunu yer alacak. Bu af değil elbette ama 90 bin kişinin cezaevinden denetimli serbestlik olacağı, yine birçok suçların kapsamadığı; uyuşturucu, kadına şiddet, cinsel suçlar yer almıyor. Bu titizlikle hazırlanan bir paket. Bir tarafta önlemler ve tedbirler, diğer tarafta da milletimiz adına çalışmalarımız sürüyor.”

KAYNARCA ALINAN SALGIN ÖNLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kaynarca, soru üzerine salgınla ilgili bu güne kadar alınan önlemleri yeterli bulup bulmadığını şöyle açıkladı: “Türkiye bu konuda çok önemli bir fotoğraf verdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün başındaki kişi ve Sağlık Bakanımız da dün açıkladı Türkiye süreci çok doğru, tedbirli, sağduyu ile yönetiyor. Tedbirler, teşvikler, yasaklar her birinin süreci İstanbul Ankara özelinde yapılacaklarda Bilim Kurulu'nun işaretiyle gidiyor. Bilim Kurulu her gün toplanıyor, il özelinde ve Türkiye genelinde yapılacaklara birlikte karar veriyorlar. Burada önemli olan virüsü yayılma gücüyle doğru orantılı, bu gücü vermemek adına Bilim Kurulu, “Herkesin kendi OHAL'ini oluşturması lazım” diyerek en doğru cevabı vermiş oluyor. Önemli olan Sağlık Sisteminin ayakta kalmayı başarması. Aynı zamanda tedarik üretim sisteminin de devam etmesi lazım. Çünkü ekonomi ve hayat devam ediyor. Tabi ki yayılma hızı durdurulacak. Sosyal izolasyonun sağlanması çok önemli.

“TÜRKİYE SÜRECİ İYİ YÖNETİYOR”

Vatandaşımıza çok büyük görev düşüyor. Tedbirlere de uyuyor. Mecburi olmayanların dışında sokağa çıkmıyorlar. İstanbul özelinde de çok ciddi önlemler var. İl sınırında giriş çıkışlar kontrol altında. Dolayısıyla Bilim Kurulu'nun verdiği karara göre hareket edilmesini çok doğru buluyorum. Salgının daha geç başlaması, yayılması, hızı konusunda Türkiye'deki fotoğraf çok daha iyi ve süreci iyi yönetiyor.”

“MİLLİ DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanlığı ve İBB Büyükşehir Belediyeleri tarafından başlatılan yardım kampanyaların da sorulduğu AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, “Bu tür olaylarda milli dayanışma çok önemli. O, bu'dan öte; bir olmak, tek olmak, birlikte hareket etmek, bir arada çözüm üretmek önemli. Dolayısıyla dayanışılacaksa da kampanya üretilecekse de, adı üstünde milli dayanışmayla hareket etmek lazım. İstanbul'daki çalışmada Pandemi Kurulu Valilik Başkanlığında yürütülüyor. Tüm ilçe belediyelerimizde, büyükşehrimizde her birine bu Pandemi Kurulu Valimiz başkanlığında tek yürek. Vefa Destek Grubu çok önemli bir başlık. O, bu demekten öte kampanya çok önemli.

“TÜRKİYE BUNU KENDİ GÜCÜYLE AŞABİLECEK KABİLİYETTE”

Cumhurbaşkanımız “Biz bize yeteriz Türkiye'm” diyerek bir kampanya başlattı. Devlet başkanı düzeyinde milli dayanışma kampanyası başlatıldı. Burada tek yürek olmayı başarmalıyız. İstanbul olarak da milli dayanışma zamanı diyoruz. IMF'den borç alarak bu süreci atlatmayı çalışan ülkeler gibi olmayacağız. Türkiye bunu kendi gücüyle aşabilecek kabiliyette bir ülke.

“İSPANYA VE İTALYA'NIN YARDIM ÇAĞRISINA EL VERDİK”

Hem İspanya, hem İtalya'nın yardım çağrısına Türkiye el verdi. Ürettiğimiz bütün tıbbi malzemeleri, kendi uçağımızla teslim ettik. Devlet başkanı düzeyinde mektubumuzu da verdik. Türkiye, kadim bir medeniyet. Sorunların her birini el birliğiyle aşacağız.

“TEDBİRLER VE EKONOMİK DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ”

Kampanya özelinin ötesinde bu süreçte vatandaşa sahip çıkabilmek adına zor durumda kalanlarla ilgili de birkaç başlık söylemek isterim. Tedbirler ve ekonomik destekler çok önemli. Salgının ilk gününde tüm kurumlarımız imkânlarıyla seferber oldu. Ayrıca bir tedbir paketi ve ekonomik destek gerekiyordu. Ekonomik İstikrar Kalkan Paketi adı altında salgının etkilerini azaltacak bir çalışma hazırlandı. Bu paket işsiz kalanları, asgari ücretlileri, dar gelirlileri kapsıyor. Toplamda 100 milyarlık bir kaynak devreye sokuluyor. Bu esnaf, işveren, emekliler için çok önemli. Sağlık çalışanlarına ek ödenek sağlanacak. Bu paketle ilgili başvurular alınıyor. İnşallah bu süreci en az zararla atlatacağız.”

“ÜLKELER ARASI ORTAK MÜCADELE İLE AŞILIR”

Zorlu sürecin atlatılarak normale dönme zamanı hakkında Kaynarca şu yorumda bulundu: “Farklı rakamlar veriliyor. 2-3 ayda atlatılır, yıla yayılır deniyor. Bu konuda birçok ülke şokta. Dünya gelendi 883 bin'e ulaşıldı, 44 bin'i aşkın vefat eden var. Çin'de başladı ama ölüm sayısı konusunda Amerika şu an geçti, İtalya ve İspanya takip ediyor. Dünyada belki de son 100 yılın en büyük salgınıyla yüzleşiyoruz. O yüzden mücadelede hepimize çok önemli görevler düşüyor. Korona virüs salgının insan hayatını, ekonomik istikrarı da olumsuz etkiliyor. İnsanlığın tamamı rahat bir nefes alıncaya kadar ülkeler arası ortak bir mücadele çok önemli.

“TÜRKİYE NİCE SIKINTIYI BİRLİKTE GÖĞÜSLEDİ”

Korona virüsüne karşı amansız bir mücadele içindeyiz. Aslında en çok da yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olanlar etkileniyor. Onlara sokağa çıkmayın diyoruz ama bütün bu travmalar geçtiğinde herkes bunun nasıl geçtiğine bakacak. Birlik ve beraberlik içinde, toplumun her kesimi aynı ölçüde, devlet ve milletine sahip çıkarak bu süreci atlatmayı başaracağız. Türkiye nice sıkıntıyı birlikte göğüsledi. “Biz bize yeteriz Türkiye'm” bu çok önemli bir kampanya. Kimseye muhtaç olmadan kendin üreteceksin, bir taraftan da Korona ile mücadele edeceksin.

“ULAŞILAMAYAN VATANDAŞIMIZ KALMASIN”

Valiliklerimize ve Kaymakamlıklarımıza çok ciddi ödenekler aktarıldı. Ulaşılamayan vatandaşlarımız kalmasın. Tüm birimlerimiz üzerine düşeni yapacak.

KAYNARCA TEŞEKKÜR ETTİ

Vatandaşlarımız, aldığımız bütün tedbirler ve önlemlerde bize yardımcı oldukları ve evlerinde kalıp destekledikleri için yürekten teşekkür ediyorum. En çok da takdire şayan, fedakârlıkla, sabırla görev yapan tüm sağlık personelimize şükranlarımızı sunuyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya titizlik, sabır ve başarıyla bu süreci yürüttüğü için çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun.”

Renginar SALİ

  1. oya oya

    süriyeliye 40 milyar dolar vatandaşa gelince iban numarası bumu iyi yönetme

YORUM YAP