XXXXX

Kaymakamlık ve Silivri Belediyesi'ne açık çağrı!

İçişleri Bakanlığı'nın kahvehanelerde gazete bulundurma zorunluluğu Silivri'de uygulanmıyor. İçişleri Bakanlığı'nın 16.04.2007 tarihinde yayınladığı genelgenin hayata geçirilmesi için Türkiye genelindeki gazeteler harekete geçti. Bu sürece Silivri olarak kayıtsız kalmamız düşünülemez.
"Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazetenin, İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazetenin, Üçüncü sınıf kahvehanelerde en az 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet günlük gazetenin, bulundurulması ve buraya gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulması gerekmektedir” şeklindeki genelgenin hayata geçirilmesi için birçok ilde valilikler, kaymakamlık ve belediyeleri konuyla ilgili denetimlerin gerçekleştirilmesi için talimat verdi. Silivri'deki birçok kahvehanenin 3. Sınıf işletme ruhsatıyla faaliyet gösterdiği öğrenilirken, birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet günlük gazete bulundurma zorunlulukları var.
Zonguldak'ın ardından Mersin Valiliği, kahvehane işletmelerinin kitaplık oluşturmak ve okuma köşelerinde yerel gazete bulundurmak zorunda olduklarını bildirdi. Valilik resmi bir yazı ile belediyeleri ve kaymakamlıkları uyardı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları verilirken bu kriterlere dikkat edilmesini istedi.
Genelgenin beş yıl sonra uygulanması için harekete geçilme sebebi Basın İlan Kurumu'nun birçok ilde yeniden örgütlenme yoluna giderek, yeni şubeler açması.
Yerel basına kurumsallaşması önünde sunulan fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Basın İlan Kurumu kontrolünde her açıdan kendine çeki düzen veren yerel basında daha sağlıklı bir işleyişin oluşacağı kuşkusuz. Kurumun bu dönem sürdürdüğü özellikle Anadolu kesimindeki çalışmalarında Mehmet Atalay'ın her açıklamasında "Şantajcı basını ortadan kaldıracağız” kararlılığı mesleğimizin, sektörümüzün geleceği açısından yüreğimize su serpiyor. Önümüzdeki günlerin daha aydınlık ve güzel olabileceği umudunu yeşertiyor.
Silivri Belediyesi adına yerel basına destek vaatlerinin samimiyetini ortaya koyması için güzel bir fırsat var elimizde. Kaymakamlık ve Silivri Belediyesi nezdinde destek bulması umuduyla buradan açık bir çağrı yöneltmek istiyorum;
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinin uygulanmasını sağlayın!

GÜNÜN SÖZÜ
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:
- 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der:
- Bizde onlara yaklaşıyoruz.

YORUM YAP