Kaybettiğimiz sağlıkçılar Manavlar ve Kalaycı’nın adları ölümsüzleştirildi

Kaybettiğimiz sağlıkçılar Manavlar ve Kalaycı’nın adları ölümsüzleştirildi

8.03.2021 09:47:33

Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kütüphane ve laboratuvarına kaybettiğimiz değerli sağlık emekçileri İsa Manavlar ve Yavuz Kalaycı'nın adlarını verdi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı E-twinning Projesi kapsamında Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Duygu Deren ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Selim Kaplan, Okul Müdürü Ahmet Sevgin'den aldıkları destekle kurdukları Yaşa Ki Yaşat Projesi çerçevesinde okullarının kütüphane ve laboratuvarına kaybettiğimiz değerli sağlık emekçileri İsa Manavlar ve Yavuz Kalaycı'nın adlarını verdiler.

Bu bağlamda sürecin başından beri ön saflarda mücadeleyi sürdüren değerli sağlıkçılarımızın isimlerini yaşatmayı amaçladıkları projenin hedefleri doğrultusunda  yeni normal diye adlandırılan hayatlarımızda kişisel temizliğin ve toplumsal sorumluluğun hem kendi yakınlarımız hem de sağlık çalışanlarına etkisi ele alınmakta. Öğrenci ve velileri dahil ettikleri etkinlikler düzenleyen öğretmenler, öğrenci ve velilerde davranış değişikliği oluşturduğu ölçüde projelerinin pandemi sürecine doğrudan katkı yapacağını belirtmektedirler:  “Projemizdeki etkinlikler sayesinde somut adımlarla proje sonunda daha bilinçli, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak birlikte bu hastalığın üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Tüm bu çalışmaların ışığında bu süreçte bizlere ışık olmuş kaybettiğimiz değerli sağlık çalışanlarımızın da isimlerinin yaşatılacak olması çalışmalarımıza ayrı bir anlam katacaktır.”

YORUM YAP