XXXXX

Kaybederken Kazanmak, Kazanırken Kaybetmekten İyidir

Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkanlığı’nda ikinci yılını doldururken, eleştirildiği konuları iyice bir değerlendirmesi gerekiyor.
Siyasi eleştiriler ile halktan gelenleri farklı çerçevede düşünmek gerekiyor.
Vatandaşın beklentisi, seçtiklerinin kendisini önemsediğini hissettirmesi. Tabi bunun içinde yerel yönetimin yerine getirmesi gereken asgari düzeydeki görevleri (yol/çöp/çevre düzenlemesi gibi konuları) tartışmıyorum bile.
Bu iki yıl içerisinde Silivri’nin ulusallık haber olduğu, muhalefetin en sert geliştiği dört konu var. İlki, arsa satışları ile ilgili idari mahkemeden muhalefetin şikayeti üzerine çıkan durdurma kararı, Hamoğlu’nun rezidans projesi, Abdullah Yıldırım ile Özcan Işıklar’ın yor ayrılığı, çöp ve temizlik ihalesi ile ilgili şikayet konusu.
Hamoğlu ile ilgili konu Silivri Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçerken, ilçe belediyesi 1/1000’lik planları İBB’nin belirlediği 1/5000’liklere uygun olarak yapma görevini yerine getirdi. Ayrıca bu süreçte Silivri Belediyesi’ne de 60 dönüme yakın yer kazandırıldı.
Bana göre arsa satışı konusunda muhalefetin ikna edilmesine daha fazla özen gösterilebilirdi. Geçmiş dönemin kötülenmesi yerine sorunların üstesinden ortak sorumluluk mantığıyla gelinme yönünde tercih daha mantıklı ve sağlıklı olurdu. Bir kişi ve kesime sorumluluk verdiğiniz konuyu benimsemeleri ve samimiyetle iyileştirilmesi için çalışmasını sağlamanız daha kolaydır. Göreve geldiği ilk altı ay, bir yıl içinde borç konusunda sorumluluğu muhalefetle paylaşma imkanı olan iktidar bu fırsatı artık çoktan kaçırdı. AKP’ye muhalefet gözüyle bakmak, borç konusunun sorumlusu olarak yaklaşmak yerine geçmiş dönem iktidarı gibi algılamaktan öteye her şeyden önce Silivrili olma bilinciyle yaklaşım sergilenseydi sonuçlar çok farklı olabilirdi. Işıklar ve başkanlık ettiği yerel iktidar, izlediği yaklaşımlarla devraldığı borç yükünü hafifletmek yerine maddi ve manevi anlamda artışına yol açtı. Ve iki yılın ardından borç arttı (ödeme kolaylığı koşulları hiç oluşmadı, oluşturulamadı), sorumluluk da geçmiş dönemden yavaş yavaş yeni iktidar temsilcilerine yapıştı kaldı.
AKP bu işten iyi sıyrıldı ve iktidara atabileceği en sağlam golü çaktı! Siyasi farklılığın bürokratik açıdan engellediği hizmet akışında belediyemiz maddi imkansızlık çaresizliği bakımından da engellendi. Muhalefetin iktidarın elini kolunu bağladığı en önemli konumuz da bu bence. Bura rağmen uğraş veren Özcan Işıklar’ı isteyen takdir etsin isteyen boşa kürek sallayan olarak görsün.
Devamı 22 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP