Kayalı: Sosyal güvenlik toplumun olmazsa olmazı

Kayalı: Sosyal güvenlik toplumun olmazsa olmazı

20.05.2016 11:42:44

2006 yılında yürürlüğe giren 5502 sayılı Kanun ile daha önce SSK-Bağ-Kur ve T.C. Emekli Sandığı adları altında hizmet vermekte olan üç kurumun yerine kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilerek norm ve standart birliği sağlanmış, mali açıdan da sürdürülebilir bir sistem oluşturulmasının adımları atılmıştır.
Bu tarihten itibaren her yıl Mayıs ayının ikinci haftası Sosyal Güvenlik Haftası olarak belirlenmiş olup bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Toplumsal risklerin azaltılması, sosyal güvenlik bilincinin toplumda yaygınlaştırılması, kayıtdışılığın azaltılması konuları öncelikli olmak üzere sosyal güvenlik konusunda farkındalığı artırmak için ülkemiz genelinde çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir.
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Silivri Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından ilçemizde protokol ziyaretleri, işveren ziyaretleri ve erken yaşlarda sosyal güvenlik bilinci oluşturulması amacı ile ilçemiz ilköğretim öğrencilerine yönelik faaliyetler yapılması planlanmıştır.


KAYALI, BEKARLAR'I ZİYARET ETTİ
Bu kapsamda gerçekleştirilen protokol ziyaretleri kapsamında Silivri Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Kayalı, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar'ı makamında ziyaret etti. Merkez Müdürü Mehmet Kayalı ziyarette Silivri ilçesinde faaliyet gösteren işverenler, aktif ve pasif sigortalı sayıları, genel sağlık sigortalıları ve ilçemizde kayıtdışı çalışmanın önlenmesi konusunda yürütülen faaliyetler konusunda Kaymakam Faruk Bekarlar' a bilgi verdi.


KAYALI: SOSYAL GÜVENLİK TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZI
Merkez Müdürü Kayalı sosyal güvenliğin bir toplumun olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayarak, Silivri Sosyal Güvenlik Merkezinin hizmet alanı çerçevesinde vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Sosyal Güvenlik Haftasında erken yaşta sosyal güvenlik bilinci kazanılmasına yönelik olarak hazırlanan talim ve terbiye kurulu onaylı "Güven ile Sağlıklı İletişim" adlı hikaye kitabı ve animasyon filminin ilçemizde öğrenim görmekte olan ilköğretim öğrencilerine dağıtılacağını söyledi. Hafta kapsamında esnaf odalarını ve işverenleri ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAP