XXXXX

Kaya Olayının İç Yüzü

Belediye meclisinde çıkışıyla dikkat çeken Fidan Kaya ile ilgili dünkü köşeme gelen bir yorumu paylaşmak istiyorum. Belediye çalışanlarının yaşanan skandalı neden önleyemediğini sormuştum, cevabı sayılabilecek bir açıklama:
“Hocam; mağdur olduğunu ifade eden Fidan Kaya 26.09.2011 saat 11.06’da Belediye Başkan Yardımcı Elif Hanım’a gelerek geçinemediğini, çocuklarının okul kıyafetlerini alamadığını 2 çocuğunun olduğunu söyleyerek kendi çocuklarına ve yanında bulunan komşuları, B.S., M.O. olmak üzere 6 çocuğa okul kıyafeti istemiştir. Başkan Yardımcısı Elif Hanım da aileleri kırmayarak yardımda bulunmuştur.
Olay günü Fidan Kaya Başkanlık makamına gelerek Başkanla görüşmek istediğini beyan etmiştir. Bilgileri alınıp bekleme salonuna alınmasına rağmen ''Hepiniz şerefsizsiniz'' diyerek hakaretlerine devam etmiştir. Fidan Kaya’nın hakaretlerini duyan Elif Hanım konunun ne olduğunu sorarak yardımcı olmaya çalışmıştır. Konunun pazar yeri ile ilgili olduğunu öğrendiğinde muhatabının Yılmaz Bey olduğunu söylediğinde, Fidan hanım, ''Ben o şerefsizle görüşmem'' diyerek hakaretlerine devam etmiştir. Elif hanım üslubunun yanlış olduğunu, konu her ne olursa olsun bu şekilde konuşamayacağını söyleyerek odasına davet etmiştir ve konu hakkında yardımcı olacağını söylemiştir. Ancak; meclis toplantısının bitiminde Başkan Bey ile görüştürerek sorununa çözüm bulacağını söyledi, bayan da “Söz mü?” dedi. Elif hanım da “Söz” diyerek bayana meclis toplantısının bitimini beklemesini söyledi.
Her ne olduysa Fidan Hanım meclis toplantısının bitiminde sanki kendisiyle hiç kimse ilgilenmemiş gibi feryat figan ederek hak arayışını sürdürmüştür.
Eşinin meyve satmakta olduğu yer uygun değil, uygun yer gösterilmesine rağmen yeri beğenmemiştir.
3 aylık kira bedeli ve alınan meyvelerin parası verilirse sessiz sedasız gideceğini beyan etti fakat alamadı, alamaz da.
Konu her ne olursa Fidan Kaya’ya değil, hiç kimseye başkalarına hakaret etme yetkisini vermez.”
***
Konuyla ilgili daha sonra CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin aradı. Pazartesi günü ve geçtiğimiz gün Kadın Kolları’nın Salı günkü olağan toplantısında da Fidan Kaya’nın partide olduğunu anlattı. Pazartesi günü meclisteki çıkışından önce kendisine sorunlarının çözümü için söz verildiğini anlaşılmaz bir şekilde belediyeye giderek, söz konusu çıkışını gerçekleştirdiğinin altında farklı sebepler aramaktan kendini alıkoyamadığını ifade etti.
Fidan Kaya’nın partiden, Gıda Bankası ve Kent Konseyi’nden düzenli olarak yardım aldığını, hatta üye çalışması esnasında AK Parti’ye de üye olduğunun ortaya çıktığını paylaştı. Fidan’ın AK Parti’ye sadece Ramazan yardımı almak için üye olduğunu açıkladığını aktardı. Bir yıl önce evinde çıkan yangının ardından bütün evinin Kent Konseyi tarafında dayanıp döşendiğini, hatta eşinden boşanmak için buradan destek istediği de aktarıldı.

Haberin devamı 06.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP