XXXXX

Kaya'nın vurulma olayı

Dün Silivri güne üzücü bir haberle başladı. Mimar Sinan Muhtarı Kadir Kaya, aralarında alacak verecek davası olan Nihat K. tarafından silahlı saldırıya uğradı. İkili arasında husumetin vardığı boyut olayı duyan herkesi tedirgin etmeye yetti de arttı bile. Kaya, şimdi hastanede yaşam mücadelesi veriyor ve inşallah kurtulur. Kurtuluşu canına kast eden kişi için de umut şimdi. Sonuçta bu saldırının aralarındaki çözümsüzlüğe fayda sağlayamadığı ortada. İşleri herkes için daha da çok karmaşık ve zor hale getirdiği ise kesin.
Umarım Kaya en kısa sürede sağlığına kavuşur. Cezaevine giren Nihat K. ise yaptığı hatanın cezasını özgürlüğü ile ödemek zorunda kalacak.
Bu arada Kaya'nın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor.

MECLİS GÜNDEMİ
Ak Parti tarafından dün meclise bir saat kala mesaj çekildiğini öğrenince hareketlilik vaadine kanıp yakından takip edeyim dedim. Muhalefet geçen aya nazaran hazırlıklı geldi; 6 önerge hazırlanmıştı. Nisan oturumuna hiçbir önerge sunmayınca Ak Parti grubu, "Önerge hazırlamak için bile bir araya gelemeyecek kadar Karakaş ile meclis grubunun arası açık” söylentisi ay boyunca devam etti, etkisini azaltarak da olsa. Muhalefet meclis üyelerinin kulağına da gitmiştir mutlaka.
Mayıs ayı meclisinin ilk oturumunda Ak Parti saflarında oturan partinin ilçe başkanı Metin Karakaş'ın 5 dakikaya yakın cep telefonu ile görüşmesi dikkatimi çekti. Mutlaka önemli bir telefondu ki hem açtı hem de uzunca konuştu Karakaş, meclis oturumunun devam etmesine rağmen. Arayan önemli biriydi ve aynı nitelikte bilgi vermiş olmalı!
Ahmet Maşalacı da meclisteydi. Pijama benzeri takım elbisesi hakkında gerekli kritiği yapanlar mutlaka çıkacaktır, ama daha çok CHP saflarına yerleşmesinden söz etmek istiyorum. Biliyorsunuz mecliste sadece meclis üyelerinin oturma yerleri belirli değil. CHP'lilerin arkasındaki izleyici koltuklarını genelde aynı anlayıştakilerin, muhalefetin ardı sıra ise onlarla aynı hassasiyeti paylaşanların oturduğu varsayımı genel kabul görür. Maşalacı, Ak Parti'de İl Genel Meclis üyeliği yapmasına karşın CHP saflarından izledi yıllar yıllar sonra katıldığı ilk meclisi. Etrafında uğraşacak birilerini aradı durdu. Benim göbeğime çattı, cevabını alınca da derin bir uykuya daldı. Rüyasında ne gördü bilmiyorum. Onu da ona sorun!

IŞIKLAR'DAN BASIN TOPLANTISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu sabah saat 09.30'da sahilde Çevre Derneği'ne ait Çay Bahçesinde düzenleyeceği basın toplantısıyla Atatürk Caddesi'ndeki yol çalışmaları hakkında bilgi verecek. Işıklar'ın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını da cevaplandırması bekleniyor.

BİR BAŞARI ÖRNEĞİ
Bugünkü gazetemizde engelli gençler adına yapılan özel asker etkinliğine dair haberi okuyabilirsiniz. Ben bu haberi görünce başka bir şey yazmak istedim. Uğur Azeri… Silivri'nin en şık işletmelerinden birini yıllardır müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak çalıştırıyor, konuklarına hizmet veriyor. Sosyal projelerde desteğini hiç ön plana çıkmadan, hissettirmemeye özen göstererek, başarısına rağmen mütevaziliğinden taviz vermeden sürdürüyor. İşletmecilerin tutumu ve duruşu, bir işletme hakkında çok fazla şey anlatıyor aslında. İki kavram sıkı bir bağ ile örülü. Uğur Azeri ve birbirinden kıymetli ekibini kutluyorum!

YORUM YAP