XXXXX

Kavalaya Selam


Birkaç günlük müsaade istedim biliyorsunuz. Amacımız tatil yapmaktı bu arada gittiğimiz yerde, dostlarımızla buluşmaya da bir gün ayırdık. Kavala’dan gazeteci Stilianos Hatsukis’in uzattığı dostluk elini Ortaköy Belediye Başkanı olarak Erdinç Tabak’ın tutmasıyla ilişkiler başladı, zamanla gelişti. Stilianos Hatsukis’i bu süreçte tanıdım, onan aracılığı ile birçok Kavalalı dostumuz oldu… Tanıdıkça gördük ki tarihin bize ortak topraklarda biçtiği yaşam her şeye rağmen filizlenmeye devam etmiş. Siyasetin uzaklaştırdığı iki ülke ve halklarını tarih öyle bir ortak bağa ile birleştirmiş ki kopması, inkarı imkansız. Bir araya geldiğimizde ortak dili illa ki sözle konuşmanıza gerek yok. Öyle bir anlaşıyorsunuz ki, konuşarak iletişim fiyaskoları yaşadığınız insanları, çevre ve ortamlarınız ister istemez aklınızdan geçiyor.
İki ay önce Silivri sahilinde ağırladığımız Kavala Belediye Başkan Yardımcısı Kaptan Stuthis Sofitsis’in kaptanlık yaptığı yelkencileri Hatsukis sayesinde tanıdık. Bu kez Kavala sahilinde denizden çıkan ne varsa, hepsinin tadına baktık. İyi dilek ve dostluk temennileri ile kucaklaşıp, yeniden görüşmekten duyacağımız mutluluğu paylaştık.
Bu satırları da merakla beklediklerini ve okuyacaklarını bildiğim için Kavala ve buradaki dostlarımıza, sıcak insanlara kucak dolusu sevgiler…

DENİZ BANK’TA GÖREV DEĞİŞİMİ
Deniz Bank Silivri Şubesi’nin müdürlük görevini başarıyla yürüten Altay Kultan, Başakşehir Şube Müdürlüğü’ne atandı. Kultan, Silivri’ye veda ederken, kendisine ilgi gösteren herkese teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Deniz Bank Silivri Şube Müdürü olarak kurduğu iletişimin etkisi devam edecektir. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyor ayrıca yakın ilgisine bu vesile ile teşekkür ediyorum.

ROTARY, DERTOP’A EMANET
Sevgili dostum Hüseyin Dertop, Silivri’de kısa bir süre önce kurulan Rotary Kulübü’nün bir dönem başkanlığını üstlendi. Hayırlı olsun, kendisini kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.
Silivri’de uzun süredir kuruluş çalışmaları süren Rotary’de bu süreç bir türlü sonuçlanamıyordu. Geçtiğimiz aylar kuruldu anacak,  bu sefer de ayrılık rüzgarlarının esmesi gecikmedi. Söz konusu nedenlerle Dertop’un işi biraz daha zor. İnsan ilişkileri ve çalışkanlığı ile üstesinden gelemeyeceği bir şey yok yine de.

NİCE SENELERE ALBAYRAK
Dün CHP İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak’ın doğum günüydü. Bazı insanları iyi niyetten yoksun olduğu için eleştiriyoruz, Albayrak’a da ara ara gereğinden fazla bu duyguyu sergilediği için kızıyorum. Yeni yaşında dengeyi sağlamasını dileyeceğim hoşgörüsüne sığınarak. Yeni yaşında her şey gönlünce olsun ağamızın!

MEKTUP      
Adamın birini hiç ummadığı bir sırada sadrazam yapmışlar. Adam ne yapacağını hiç bilmiyormuş.  “En iyisi eski sadrazama danışayım” diye düşünmüş adam kendi kendine. Gitmiş eski sadrazama... O da “Bak sana 3 mektup bırakıyorum. Zora düştükçe, sırasıyla aç ve mektupta denilenleri yap...” demiş.
Aradan aylar geçmiş, başı sıkışan sadrazam ilk mektubu açmış. “Senden öncekileri kötüle” yazıyormuş mektupta. Sadrazam kendisinden öncekileri kötülemiş, yerin dibine batırmış. Her şey daha da kötüye gitmiş.
Dayanamamış, ikinci mektubu da açmış. “Yakın çevrendekileri kötüle” yazıyormuş mektupta. Sadrazam yememiş, içmemiş, yakın çevresindekileri kötülemiş.
Ama durum yine düzelmemiş ve sonuncu mektubu açmış; orada “3 mektup da sen yaz!..” yazıyormuş.
İyi hafta sonları...

YORUM YAP