Kavaklı’da Yerli Malı Haftası

Kavaklı’da Yerli Malı Haftası

19.12.2015 15:33:36

12-18 Aralık haftasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Kavaklı İlk ve Ortaokulunda da etkinliklerle kaydedildi. Öğretmenler, öğrencilerine daha okul sıralarında tutumlu olma alışkanlığını kazandırmak üzere zamanda, parada, tutumun önemi ve yararlarını anlattı. Paranın gerektiği yerde, gerektiği kadar harcanmasına dikkat çekildi. Zamanda tutum ise zamanı iyi değerlendirmek olarak açıklandı. Derse, kitap okumaya, oyuna, dinlenmeye ayrılan zamanları amacına uygun olarak kullanmak gerektiği, zamanı boş yere geçirmemeli dendi.
Yatırımın da üstünde duruldu. Biriken paranın gelir sağlayacak bir işe bağlanması olarak açıklanan yatırım konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Yatırım sonunda araç, gerecin üretildiği, daha sonra iş alanlarının açıldığı, toplumun gereksinimlerinin karşılandığı, biriken paranın yatırımla değerlendirildiği, paranın bir köşede bırakılmasının ülke ekonomisine hiçbir yararı olmadığı anlatıldı.
Yerli malları kullanmanın yararlarını da paylaşan Kavaklı öğretmenleri, yabancı mallara duyulan özentinin ülke ekonomisine olan zararlarını anlattılar. Ülkemiz sınırları içinde yetiştirilen ürünlere, fabrikalarımızda yapılan ürünlerin yerli malı olduğu ve gereksinimlerin onlardan karşılanması gerektiği üzerinde duruldu. “Yerli malı kullanıldığında ilaç, akaryakıt, hammadde ve dış borçlarımız için gerekli olan dövizimiz azalmamış olur. Yurtseverlik yurdu düşünmektir. Her yurtsever yerli malı kullanmaya özen göstermeli, yaşam boyu tutumlu olmalıdır.” dendi.
 Bilgilendirmenin yanı sıra, haftanın anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Okul sıraları velilerin yaptıkları leziz yiyeceklerle donatıldı. Velilerin yanı sıra Okul Müdürü Alpay Yavuz da öğrencilerini yalnız bırakmadı.      

Renginar SALİ

YORUM YAP