Katlı yer altı otoparkının Anıtlar onayı çıktı

Katlı yer altı otoparkının Anıtlar onayı çıktı

7.10.2016 06:46:01

Çarşıda, Kaymakamlık arkasında 350 kapasitelik katlı yer altı otopark projesi ile ilgili Anıtlar Kurulundan onayın geçtiğimiz hafta çıktığını belirten Başkan Özcan Işıklar, yılbaşında yatırımın startını vererek 8 ayda tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Merkezde her geçen gün artış gösteren otopark sorunun çözümüne yönelik Silivri Belediyesinin planladığı katlı yer altı otoparkı projesi için Başkan Işıklar, 8 ay süre verdi.

IŞIKLAR: YILBAŞINDA BAŞLAYACAĞIZ, 8 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ
“Silivri merkezindeki otopark sorununa büyük çözüm olacak katlı otopark projesi için Anıtlar Kurulundan onayın geçtiğimiz hafta çıktı. Proje ile ilgili nikâh salonunda önümüzdeki günlerde bölge esnaflarıyla toplantı gerçekleştireceğiz. Yılbaşına kadar başlarız. 5-6 ayda alttan çıkarız, yolların tamamlanması 8 ayda gerçekleşir.
Mümkün olduğunca hızlı hareket edeceğiz. Otopark bittikten sonra çarşıda gördüğümüz arabaları görmeyeceğiz. Çünkü sokaklarda parklamayı yasaklayacağız. 350 araçlık otopark var aracını git oraya bırak diyeceğiz.

New Centerin altında 180 araçlık bir otoparkımız var. Kaymakamlık arkasında da yapılacak olan 350 araç kapasiteli olacak. Bugün göz kararı sayın 100-150 araba bizi felç ediyor. İSPARK kaç para alıyorsa yarı fiyatına araç sahibine bir kart vereceğiz. Yapıştırsın arabaya yıllık barkodu, otoparka girip çıksın. Merkezde belediyenin bir tane enformasyon zabıtası olacak. Kart oradan temin edilecek. Eski belediye binasının orası yapılana kadar buradan idare edilecek.
Eski belediye binası bitirildiğinde küçük belediyeyi kuracağız. Bankoda yan yana fen işleri, imar planlama, muhasebe, her birimden bir kişi olacak ama o birimin bütün işlerini yapmaya yetkili olacak.”
Haber Merkezi

YORUM YAP