Kat yüksekliğine karşı imza kampanyası

Kat yüksekliğine karşı imza kampanyası

6.12.2017 10:55:48

KİPTAŞ 3'ün yer seçimi ve 12 kat yüksekliğine itiraz eden Silivri Belediyesi, Çevre Derneği ile imza kampanyası başlattı.

“Silivri'de barınacak değil, yaşanacak konutlar istiyoruz ve kentlilerimizi imza kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz” diyen Silivri Belediyesi ve Çevre Derneği, başlattıkları imza kampanyasıyla Çarşı Meydanında, hava koridorunu kesecek bölgede, Anastasya surları yakını ve birinci derece tarım arazileri üzerinde yapılması kararlaştırılan 12 katlık KİPTAŞ 3 uygulamasına karşı destek toplamaya devam ediyor. Projede kat yüksekliğinin düşürülmesini ve daha uygun yerlere taşınması hususunda ısrar eden Belediye ve çevre kuruluşları kamuoyu desteği topluyor.

“Silivri'ye ihanet etmedik, etmeyeceğiz”, “Güneşimizi kapatmayın, rüzgarımızı kesmeyin!” dövizlerinin yazılı olduğu imza kürsüsünde belediye yetkilileri ile Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, vatandaşlardan KİPTAŞ 3'ün kat yüksekliğinin düşürülmesi ve daha uygun bir yere taşınması için imza topluyor.

Vatandaşların destek verdiği imza kampanyası içeriği şöyle: “Silivri İlçesi, Mimarsinan (Eski P.M.P.) Mahallesi, 2 Ada, 32 Parselde; 2 kat onaylı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, 22.09.2017 tarihli İBB Belediye Meclis Kararıyla 12 kata çıkarılmıştır. Bu yanlıştan dönülmesini, çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, o bölgede oluşan yoğunluk artışının önlenmesini talep ediyoruz.”

YORUM YAP