Kartal: Silivrililer çok şanslı

Kartal: Silivrililer çok şanslı

20.07.2017 10:09:45

Kent ve kent çevresi tarımda yerel yönetimlere örnek olan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen 2. Lavanta Hasat Şenliğinde konuşan Bezmialem Üniversitesi'nden Profesör Doktor Murat Kartal, Silivrilileri iyi tarım çalışmalarını önemseyen vizyona sahip yerel yönetim nedeniyle çok şanslı bulduğunu yeniledi.

Kartal, konuşmasında şunları söyledi: “Geçen sene de söyledim çok şanslısınız. Özcan Işıklar ve ekibinin vizyonu, özellikle tarımla ilgili yaklaşımı bu topraklara gerçekten bir değer katıyor.

“DİSTİLASYON TESİSİMİZDE 185 KİLOGRAM LAVANTADAN 7 KİLOGRAM YAĞ ELDE ETTİK”
Başkanımla burada yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin hep katma değer katılması ve öyle değerlendirilmesi konusunda iş birliğinde bulunduk. Distilasyon tesisimizi yeni kurduk ve dün ilk yağını elde ettik. Hatta 185 kilogram lavantadan 7 kilogram yağ elde ettik. Burada ne yapabiliriz? Lavanta yağımızı üretebiliriz lavantadan, naneden nane yağımızı üretebiliriz, adaçayından adaçayı yağını üretebiliriz bütün aromatik bitkilerden yağını çıkartabiliriz ve bir ürüne katma değer kattığınız zaman daha yüksek oranda fiyat kazanıyorsunuz.

“SADECE AROMATİK YAĞLAR DEĞİL, AROMATERAPİK ÜRÜNLER DE ÜRETECEĞİZ”
TÜRAM'da sadece tıbbi ve aromatik bitkileri üretip, ardından da yağlarını elde etmekle kalmayacağız, bir takım farklı ürünler üretmemiz gerekiyor. Bunu krem formatına, şampuan formatına, farklı kozmetik ürünlere, aromaterapik ürünlere döndürmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları da yürütüyoruz. Onlardan da daha farklı neler yapılabilir bunların araştırması içerisindeyiz.

“IŞIKLAR'A BU ÇALIŞMALARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Tekrar Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ve bütün Silivri Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük hizmet yapıyorlar. Hep birlikte büyük bir güçle güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum, teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP