Karakaş: Silivri’ye hizmet yolculuğuna çıktım

Karakaş: Silivri’ye hizmet yolculuğuna çıktım

12.11.2018 14:46:21

Metin Karakaş, AK Parti'den Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaat dosyasını AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na teslim etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Metin Karakaş, şu açıklamada bulundu: “Kıymetli hemşerilerim; Allah'ın izniyle Silivri'ye hizmet yolculuğuma çıkmış bulunmaktayım… Dolayısıyla tüm Silivrili hemşerilerimin bilmesini isterim ki; içerisinde bayrak sevgisini kendisine dava yapmış, İçerisindeki ezan sesini kendisine dava yapmış, kalbindeki vatan ve Atatürk sevgisini kendisine dava yapmış, 15 Temmuz ruhunu iliklerine kadar hissedip bunu davasının bir parçası haline getirmiş, Yani bu paydaşta "davam Silivri" diyen tüm hemşerilerimizin oylarına ve desteklerine talip olduğumun herkesçe bilinmesini isterim. Yenilenmiş, gelişmiş, sorunlarından arınmış ve daha yaşanabilir, huzur dolu bir Silivri için birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bu kutlu yolculuğun ilk adımı olarak, 16 yıldır Türkiye'ye her alanda çağ atlatan, mensubu olmaktan onur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2019 Mart Yerel seçimleri için Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurumu gerçekleştirdim. Şahsım ve İlçemiz adına hayırlı bir sürecin geçmesini diler, en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunarım.”

MİMAR METİN KARAKAŞ KİMDİR?

20 Mayıs 1970 tarihinde İstanbul Silivri'de doğdum. Aslen Ağrılıyım. 1981 yılında Silivri Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulundan, 1987 yılında Silivri Lisesinden mezun oldum. Trakya Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Bölümünü 1992 yılında “Mimar” olarak tamamladım.

Üniversite eğitimimin hemen akabinde özel bir şirkette 1.5 yıl “Teknik İdareci" olarak görev yaptım. Eskişehir'de Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığında yedek subay olarak vatani görevimi tamamladım. Vatani görevimin ardından kendimin de içinde hissedar olduğum aile şirketimi kurarak ticari hayatıma başladım.

1994 yılında Refah Partisi Silivri İlçe Teşkilatında aktif siyasete başladım. Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, ilçe Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerini üstlendim. Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi kurulana kadar çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında faaliyette bulundum.

Silivri İlçesinde Fazilet Partisi'nin Kurucu ilçe Başkanı oldum ve 1999 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Meclis Üyesi seçildim. Fazilet Partisi kapatılana kadar Silivri İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüm. Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra, Saadet Partisi Silivri Kurucu ilçe Başkanlığı görevini üstlendim ve bu görevimi 2003 yılına kadar sürdürdüm. AK Parti Silivri ilçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresinde AK Parti'ye katıldım. 2004 yerel seçimlerine kadar Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevini yürüttüm. 2004 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilerek 2004-2009 döneminde Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB İmar Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttüm. 2009 yerel seçimlerinde İBB Meclis Üyeliği ve Silivri Belediye Meclis Üyesi görevlerine tekrar seçildim. 4 Mart 2010 tarihi itibariyle AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. 1 Kasım 2013 tarihine kadar AK Parti Silivri ilçe Başkanlığı görevini yürüttüm. Kesintisiz 15 yıl Silivri Belediye Meclis Üyeliği, 2 Dönem İBB Meclis Üyeliği yaptım. 2 Şubat 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresinde İl Yönetimine seçildim. İl Teşkilat Başkanlığında 3.Bölge Koordinatörü olarak görev yaptım. Ata Sporları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve ayrıca Dünya Yerel Yönetim Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kurulu Üyesiyim. İyi derece Fransızca bilmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

  1. ali ali

    silivri dişli olayını unutmayacaktır

YORUM YAP