XXXXX

Karakaş ne yardan ne serden vazgeçebilmiş!

Ülkeyi saran, Silivri’de de kendini iyiden iyiye hissettiren ‘direniş’ dalgası hakkında AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın görüşlerini merak edenler bugün bunun cevabını alacak.
Karakaş bir yanıyla "Bize taş atsalar da biz onlara çiçekle gideceğiz” derken, diğer yandan da "Başbakanımız sonuna kadar haklı” diyor… Başbakanın sert tavrı ve tutumunun, basit bir çevre eylemini sivil itaatsizlik boyutuna getirdiği gerçeğini görmemeyi tercih etmiş. O görmese de bu direnişe en az sempatiyle bakanlar böyle düşünmeye devam edecek. Direnişe bizzat katılanların Karakaş hakkında düşünceleri daha karşıt boyutlara gidebilir.
Neyse hoşgörü ve sağduyu mesajları bile bir şey.
Ve ayrı bir şey daha bir yanlışta ne kadar ısrar ederseniz kaybınız o kadar artar. AK Parti hükümetinin birçok başarılı icraatı, baskıcı ve dayatma tutumlar sebebiyle böylece albenisini yitiriyor.
AK Parti’yi insanları belli bir düşünceye sahip olmakla eleştirirken aynı konuma düşmek istemem. Tayyip Erdoğan’ın tercihi istediği gibi davranabilir; her ne kadar sonuçlarına tek başına değil bütün ülke olarak katlanmak zorunda kalacaksak da…
Sonumuz hayır olsun inşallah!

AK PARTİ; SORULARIMIZ
Işıklar, "Ders vermekten bıktım” dese de bütçe konusunda bilgilendirme yapma potansiyelini ortaya koyunca AK Parti de uzun uzadıya sordu son meclis toplantısında;
1-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin İller Bankasına olan ana para ve faiz borcu ne kadardır?
2-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin diğer kamu ve özel banka ve finans kurumlarına olan ana para ve faiz borcu ne kadardır?
3-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin müteahhitlere olan borcu ne kadardır?
4-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin Kamulaştırmasız El Atmalar kapsamında tahakkuk etmiş borcu ne kadardır?
5-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla belediyemizin Vergi Daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer resmi dairelere olan borcu ne kadardır?
6-31 Mart 2013 tarihi itibarıyla yukarıdaki maddelerde belirtilenler dışında belediyemizce tahsil edilerek, diğer kişi ve kurumlara aktarılması gereken emanetler, alınan teminatlar, alınan depozitolar ve benzerlerinin tutarları ne kadardır?

Soruların pek çoğu cevaplandırılmıştı aslında Denetleme Raporunda da yanıtı vardı. Durmadan aynı şeyi sormak, sorgulatmakla muhalefetin niyeti bilgi almaktan ziyade konuyu gündemde tutmak olsa gerek. Meselenin uzaması siyasi strateji olarak işlerine geliyor demek ki! 136 Milyon Bütçesi olan Silivri Belediyesi borcunun 200 Milyon’a eriştiği iddiasına Işıklar’ın cevabı da fena değildi hani; "Böyle bir durumda size kalmaz devlet yetkilileri gelir sen ne yapıyorsun kardeşim diye beni o koltuktan çoktan indirirlerdi zaten…”
Pireyi deve yapma konusundaki heves ve becerilerimiz malum. Herkes üzerine atılan çamuru bir şekilde kendi başına temizlemesi gerektiğini de öğrenmiştir herhalde. Öğretmeyenlerin hayat okulundan çaktığının işaretidir.
Neyse bugün kandil, daha fazla moralinizi bozmadan noktalayalım…
Daha huzurlu, mutlu ve aydınlık yarınlarda buluşmak umuduyla...

YORUM YAP