XXXXX

Karakaş, Işıklar’ı yerden yere vurdu

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, 1 aylık sessizliğini dün düzenlediği basın toplantısı ile bozdu… Bu süreçte de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, üzerine düşen bir yığın eleştirinin hedefindeki yerini aldı.
Karakaş her zamanki gibi genel siyaseti, İBB çalışmalarını anlattı öncelikle… Sonra Silivri gündemine geldi; Kültür Merkezi, Belediye Başkanı ile malum kişi arasında yaşananlar (açıklanan özel yazışmaları ışığında) ve yerel seçim konusuna değindi…
Bir önceki neslin, kendisinden sonra gelecek olanların geleceğini belirlediği anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Karakaş, hükümet ve İBB destekli ciddi imalat gerektiren prestij projeleri Silivri'ye kazandırdıklarını anlattı. Boğluca'da yapılan çalışmaların 15 Milyon TL + KDV değerindeki maliyetinden söz eden Karakaş, aksaklıkların giderilmesi için alandaki çalışmaları ciddiyetle takip ettiklerini ifade etti. Bu arada bugün de tek kalan can ve mal güvenliği tehdidi oluşturan binanın yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi. Boğluca'daki kamulaştırma sürecinde meydana gelen gecikmeden dolayı Işıklar'ın dile getirdiği özür beklentisini hatırlatılan Karakaş, "Silivri'den bu konuda özür dileyecek biri varsa o da CHP'nin kendisi. Gecikmeye neden olan onlar, insanları yargı sürecine yönelterek bugün yaşanan sıkıntıya yol açtılar” diye yanıt verdi.
Boğluca'da bugün gelinen noktaya kadar Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde ilerlenebildiğini, yargı sürecinin beklenmesi gerekseydi kamulaştırmanın en az 1-2 yıl daha uzayacağını iddia etti.
Belediye İş Hanı'nda yer tesliminin Cuma günü yapılacağını belirten Karakaş, Silivri'nin bir yıl içinde İSMEK binasına kavuşacağını da hatırlattı.
Yeni okullar, var olanlara yapılan alt yapı hizmetleri, metro gibi ulaşım alanında programlanan yatırımlar, planlamalardan söz etti Karakaş. Özellikle Selimpaşa ve Silivri'nin E-5 güneyindeki plan sürecinin önemine işaret ederek, bu konuda daha ayrıntılı bir bilgilendirme yapmaya hazırlandığını ifade etti. Silivri'de gerçekleştirilecek kentsel dönüşümler hakkında bilgi veren Ak Parti İlçe Başkanı, "Zihniyet ve şehircilik devrimi gerçekleştirdik. Bunun için Silivri bu süreçte vizyon sahibi olmayan kişiler tarafından yönetilmemeli” görüşünü ortaya koydu.
İBB'nin mezarlıklara yaptığı hizmetler, Sinekli'de yenilenen raylardan söz eden Karakaş, Ramazan programları hakkında bilgi verirken Silivri Belediyesi'nin açık hava iftarlarına şöyle göndermede bulundu: "Yaptıklarımızı sadaka kültürü olarak nitelendirenler, her ne kadar niteliksiz olarak yapsalar da bizim izlerimizi takip etmeye başladıklarını görmek sevindirici. Ruhunu yakalayamasalar da, fiziksel olarak gerçekleştirdiler. Gerçek anket bayramlarda halkla kucaklaşmalarınızda ortaya çıkar.”
Silivri Belediyesi'nin gündemindeki Kültür Merkezi gelişmelerini değerlendiren Karakaş, "Tam bir fiyasko” dedi. Işıklar'a yönelik bu konudaki eleştirilerini sürdüren Karakaş, "Bize hangi iftirayı attıysa birebir yaşadı. Öztekler ile yaptığımız protokolün bugün de arkasındayız. Onlarla, Mehmet Balcı'yı kıyaslamak abesle iştigal. Bu konuda yönetim zafiyeti var, kirli işler olup olmadığı konusunda son sözü yargı söyleyecek. Yapılan yanlışlarla yetinmeyen Özcan Işıklar, protokolün iptalini konu yargıya taşındıktan sonra meclis gündemine getirerek tarihi bir hataya imza atmayı da ihmal etmedi” diye konuştu. Belediyenin, Kültür Merkezi'ni kendi imkânlarıyla 10 yılda dahi yapamayacağını savunan Karakaş, "Hem imzaladıkları protokolü takip etmediler, hem de kamunun çıkarlarını korumak için hiçbir adım atmadılar” dedi.
Kültür Merkezi konusunda yaşanan krizi muhalefet olarak Ak Parti'nin ortaya çıkardığını belirten Karakaş, "O panikle bu işten nasıl paçamı kurtarırım diye belediye başkanı şimdi cebelleşiyor” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.
Belediyenin çok zor mali durumda olduğunu savunan Karakaş, Işıklar'ı halkı sahte anket sonuçlarıyla kandırmakla suçladı ve "Halk ona %51'i sandıkta gösterecek. Bu kadar desteğe gerçekte sahip olan kimse paniklemez.
Kültür Merkezi konusunu belediyede hangi bürokrat takip etti, ortaya çıkan görev ihmalinden sonra bunun hesabı kimden soruldu. 4 Milyon TL'lik imalat yaptırılmayarak Silivri zarara uğratıldı. Ama kimseden hesap sorulmuyor” diye eleştirilerini sürdürdü.
Karakaş, Işıklar'ı eski Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yıldırım ve Yılmaz Kandemir'in açıklamalarıyla vurmayı sürdürürken, sözde gazeteci ile ortaya çıkan özel yazışmalarına da basın toplantısındaki açıklamalarında geniş yer ayırdı. Karakaş, Işıklar'a en sert darbeyi de bu olay üzerinden vurdu. "Belediye başkanı bana bu kişinin kendisine attığı mesajları okuttu ve ben verdiği sert tepkisine hak verdim” diyen Karakaş, Işıklar'a "Sana, karına, çocuğuna ağza alınmayacak şeyler söyleyen kişiye sen bugün nasıl ‘kardeşim' diyorsun” diye sorarken, yönetim zafiyeti eleştirisine karakter zafiyetiyle açılım yaptı. Işıklar'ın "Asla teslim olmam. Gazeteci-siyasetçi değil insan olarak bir arada olmam” söylemlerini hatırlatan Karakaş, "Ailesini rencide eden biriyle dost olabildi! Şantaja asla değil, direkt teslim oldu” dedi. Işıklar'ın içine düştüğü durumu "zavallı” olarak tarif eden Karakaş, Belediye Başkanına "Silivri'yi hangi mantıkla yönetiyorsun?” diye sordu.
Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılacağını hatırlatan Karakaş, "Mazbata tarihi 1 Kasım'a denk geliyor. Silivri'nin Işıklar ve ekibinden kurtuluşu, Ak Parti'yle büyük hizmetlere kavuşma süreci olarak görüyorum. Hedefimiz %55 oy. Seçimlerin en iddialı partisiyiz” diye konuştu.
Silivri'nin logo değişimi ile ilgili düşüncelerin sorulduğu Karakaş, "Değişmesinden değil de Özcan Işıklar'ın logonun içine kendi resmini koymasından korkuyorum. Logoyu değiştirmeye hiç zahmet etmesin biz onu değiştireceğiz” dedi.
Muhalefet mi iyi çalıştı, iktidar mı çok açık verdi siz karar verin...

YORUM YAP