XXXXX

Karakaş İle Dobra Dobra


Siyasetçi ve gazeteci arasında ilişkinin vazgeçilmezliğinden yollar bir gün gelip yine kesişiyor. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır anlayışının doğruluğunu göz ardı ederek, yıllardır biriktirdiklerimizi karşı tarafla paylaşmak adına içimize atıyoruz kim bilir hangi inat veya kavga uğrunda. Buzları eriten güneş er ya da geç ortaya çıktığından, güneşli havaların sabahlarına uyanıp, akşamlarında sohbetler ile yaşananları, yaşadıklarımızı değerlendiriyoruz.
Silivri'nin insanları ne denli uzak kılıp, sonra ne tuhaf şekilde yakınlaştırdığına sayısız örnek vardır. Dünya devam ettikçe, aktörler değişecek ama yaşananlar bir önceki olayların izinden sürecek.
Neyse Metin Karakaş'ın iç dünyası kadar, sokağın hakkındaki söylemleri ile düşüncelerini de masaya yatırdığımız bir röportaj olduğunu düşünüyorum.
Karakaş, 6 yıllık sessizliğini (mecburi konular dışında) ilk kez gönül rahatlığı ile Hürhaber'e konuşarak bozdu. Gazetem ve kendi adıma teşekkür ediyorum!

ESNAF ODASINA 3. ADAY
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na 3. ismin adaylığı gündemde. Kuyumcu Muammer Erel…
Temiz, düzgün, efendi bir isimle Esnaf Odası seçimine farklı bir açılım. Seçimin demokrasi dozunu arttıracak, seviyesine katkı sağlayacak, esnaflara değişik bir alternatif sunacak Muammer Erel'in adaylığı kuşkusuz. Eşinin AKP Kadın Kolları Başkanlığı, kendisinin 17. sıra aynı partiden meclis üyeliği adaylığı dışında özelliklerini Oda seçimini kazanmak için ön plana çıkartma zorunluluğu tartışılmaz. Ve de oluşturacağı liste çok önemli…
Seçim esnafın, iş adayların!
Hayırlı uğurlu olsun!
Seçeneklerin artışı, oda seçimini bir kısır döngüden kurtaracak! Rekabet artacak!

TURAN DA DERS VERMEYE BAŞLADI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan sonra Eski Başkanımız Hüseyin Turan da üniversitelerde ders vermeye başladı. Turan dün Fatih Üniversitesi'nin daveti üzerine bir  derse konuşmacı olarak katıldı.

CHP'DE SULAR DURULMUYOR
CHP Silivri'nin kongre kararı 17 Ocak 2010 olarak açıklandı… Muharrem Aydoğan’ın adaylık konusunda bir karar aldığı ancak bunu kamuoyuyla paylaşmak istemediği öğrenildi. Hakan Sefa'nın kararsızlığı CHP'de gözlerin Erdoğan Ataç'a çevrilmesine neden oldu. Diğer yandan adaylık kararlılığı kulislerde dolaşan Selami Değirmenci… CHP Silivri karışık, hatta karmakarışık. Suların durulacağı yok ama kongre sonucu ne olursa olsun çok önemli gelişmelere gebe görünüyor!

ŞOFÖRLER DE BAŞKAN SEÇECEK
Silivri Şoförler Odası yönetimdeki sessizlik ve sükunet geleneğini kongrede de bozmayacağa benziyor. Zafer Aşkın sakin bir biçimde çalıştı, aynı şekilde seçimlere hazırlanıyor. Aşkın'ın tahtını sallayacak kimseler gündemde görünmüyor. En rahat seçimi şoförler yapacak böyle giderse.

NİCE SENELERE
Çağlar Abi eksik olmasın aradı bir gün önceden hatırlattı: "İlhan yarın evlilik yıldönümünüz" diye… Unutmak ne mümkün Sevginar Hanım 10 gün önceden başladı hatırlatma fasıllarına…
Şaka bir yana Çağlar Abi, kaç kocayı zor durumdan kurtarmıştır Allah bilir. Cennetlik valla!
Hani bir söz vardır birlikte yaşlanmaya diye, bizde durum farklı… Ben onunla gençleşirken, o benimle uğraşmaktan yaşlandı! Vaat edeceklerim sınırlı maalesef; Bu huysuz adamın kahrını çektiğin için sana güzel yemekler yapmaya devam edeceğim!

UĞURSUZLUK
Avcı Sultan Mehmet bir gün adamlarıyla beraber akşama kadar bir keklik bile vuramaz. Bunun sebebini de, sabahleyin gördüğü bir dervişin uğursuzluğuna bağlar. Solaklara seslenir. Saraydan çıkarken, şu şu tipte, sivri külahlı, sırtı kambur birinin önünden geçtiğini ve hemen bu adamı bulmaları emrini verir. Tarife göre Bektaşi babalarından ayyaş Hamza Baba'yı yaka paça huzura getirirler.
Sultan:
"Bre uğursuz, nabekar!.. Bugün sabahleyin karşıma çıktın. Bu yüzden akşama kadar bir ava rastlayamadım. Bu ne uğursuzluktur. Vurun kellesini… " der.
Bektaşi bakar ki kelle elden gidiyor. Son bir dileğini açıklamak için söz alır:
"A devletlim siz beni gördünüz bir keklik vuramadınız. Ama insaf ediniz, benim de bugün ilk gördüğüm sizdiniz ve kellemi kaybediyorum.
Söyleyin, uğursuzluk hangimizde!… "

YORUM YAP