XXXXX

Karakaş Görevi Devraldı


 Karakaş'ın gözlerinde ışığı görenler, yeni konumundan duyduğu memnuniyet kadar bunun yarattığı etkiyi de seçmiştir. AKP'nin çiçeği burnunda ilçe başkanı önemli bir başarıya imza attı siyasi kariyerinde. Bunun teşkilatta belirli etki yarattığı da tartışılmaz, yerel seçimlerin ardından AKP'nin koridorları, toplantı salonunu ilk kez o kadar kalabalık gördüm (resimlerden). Muhalefetin yeni ilçe başkanı o kalabalığı arttırma potansiyeline sahip. Kararlılığını da konuşmasından seçmek mümkün. AKP'yi toparlamak için elinden geleni yapacağından kuşkum yok, ama seçim başarısı için Karakaş'ın daha fazlasını başarması gerektiği kesin. Atama sürecinin etkisi partide olumlu bir rüzgar estirirken, toparlanmak anlamında, gözler çoktan oluşturulacak yeni ilçe yönetimine çevrilmiştir bile.

CHP'NİN GÜÇ KAYNAĞI
ÖRGÜT-BELEDİYE DAYANIŞMASI
Muhalefet toparlanırken, iktidar güç birliğini pekiştirmeyi sürdürüyor. AKP, yerel seçimlerde yitirdiği iktidar ışığını kazanarak yerel seçimlerde elini güçlendirmek isteyecektir. CHP ise yerelde kazandığı siyasi üstünlüğü genel seçimlerde pekiştirmek.
Sıkı bir rekabet ve iki kutuplu bir siyaset hakimdi ilçemizde bu sürecin hatları daha keskin biçimde belirleneceğe benziyor.
CHP ile AKP'nin yükselttiği yerel siyaset çıtasına erişmek için çabalarında henüz istenen düzeyi yakalayamayan MHP ve DP'miz var.
CHP ile AKP arasındaki rekabetin bütün zarar ve yararı kendilerine. Halkın yararına yapılacak çalışmalar konusunda her iki siyasi partinin de imkanları var. Olumlu yönde ve etik kurallar çerçevesinde yürüten siyasi rekabetten Silivri halkı kazanır!

AKLIN YOLU BİR
Salı günü yayınladığım "Kılavuz ile karga meselesi" başlıklı yazıma ilişkin çok sayıda olumlu telefon aldım. Hepsini tek tek yazamam ama özetle deniyor ki; "Kişisel ve siyasi çıkarlar nedeniyle, özellikle de konular hakkında bilgisiz şahıslar, yetkili ile uzman kişilerin işine müdahale etmesin!"

DÜKKAN SAHİPLERİ DOĞRUDAN
İSTİMLAK DAİRE BAŞKANIYLA
GÖRÜŞECEK
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'tan edinilen bilgilere göre Boğluca Deresi çevresinde iş yeri sahiplerinin yerleri ile ilgili fiyat pazarlıklarını doğrudan İstimlak Dairesi Başkanı Abdullah Çolak'la yapması ayarlandı. Fiyatlarda elde edilen son artışın iş yeri sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, 90 gün içerisinde istimlak işlemlerinin tamamlanması hedefleniyor.

GÜNÜN SÖZÜ

YORUM YAP