XXXXX

KARAKAŞ, GERİ GELDİ

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile girdiği son karşılıklı polemiğin ardından (pek çok mesajın yanı sıra) kamuoyuna, partisinin belediye başkan aday adaylık yarışından da kopmadığını gösterdi. Bir bakıma AK Parti’nin yerel seçim süreci ile ilgili iddiasını sürdürdüğünü ortaya koydu. Basın toplantılarına verdiği ara, Silivri gündemini belirleme yönündeki etkisinde gözlenen azalma Karakaş hakkında farklı değerlendirme ve yorumların önünü ayrıca eksenini epey açmıştı.
Işıklar ve Karakaş iyi bir ikili oldular iktidar ile muhalefet adına. İktidar temsilcisini rahat bırakmayan bir muhalefet, muhalefeti hırslandırmaktan vazgeçmeyen bir iktidar. İki taraf arasında iyi bir rekabet olmasının yanı sıra güçlerini, zayıf ve de güçlü yönlerini birbirleriyle tamamlayan bir gelişim sürecinden söz etmek mümkün. Zaman zaman biri yarış kurallarını zorlar gibi olsa diğeri mutlaka ikazını ortaya koyuyor. Ama güzel ama çirkin, ama yerinde ama yersiz… Konunun bu yönüyle ilgili değerlendirme kamuoyuna ait… Ve de tüm bunların toplamı seçim sonucunu belirleyen önemli etkenlerden biri.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Bugün AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın doğum günü. Yeni yaşını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Gönlünden ve aklından geçen gerçekleştirmek için uğraştığı her ne varsa hakkında ve Silivri için hayırlısı neyse o olsun!

HADİ HAYIRLISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Cuma günü bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Adem Baştürk ile görüşme yaptığını öğrendim. Konu geçtiğimiz hafta İBB Zabıtaları tarafından yakın markaja alınan Silivri Belediyesi’nin son dönem gerçekleştirdiği sahil düzenlemeleri. Işıklar, İBB’de görüşme halindeyken AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş da sosyal paylaşım hesabı üzerinden; "62 adet kaçak büfe ve çay bahçesi tespit etmiş Büyükşehir Zabıta ekipleri. Çoğu encümen kararı ile verilmiş ve kaçak durumunda. Vatandaşla devleti karşı karşıya getiren bu zihniyeti kınıyorum. Sakın Silivri Belediye Başkanının sözüne itibar etmeyin. Belediye Başkanının sözü ile yola çıkanlar kanuna ve hukuka uygun olmayan bu yaklaşımla zorda kalırlar. Tıpkı Risus gibi… "Ucubeleri düzelttim” dedi, ruhsat verdi. Sonra da yıkımını seyretti. Bu sefer çok ama çok zorlanıyoruz. Başıboş bir belediyenin sonu bu olur” ifadelerini ardı arkasına paylaştı.
Konunun en bilinen örnekleri üzerinden gidersek Risus’un yapım tarihi AK Parti belediyesi dönemidir. Yapılan bir şeyin yıkımına karar vermek yerine yasal hale getirmek için sınırların zorlanması daha anlaşılabilir bir konuyken, tesisin yapımına izin verenlerin bugün süreci eleştirecek en sok kişiler olduğunu kabul edelim.
Kumluk mevkiinde geçtiğimiz hafta İBB zabıtalarının yıkım için geldiği söylenen iki çay bahçesi de AK Parti döneminde verildi.
İBB bugün 62 tane kaçak büfe ve çay bahçesi tespit ettiyse bunların en azından yarısı geçmiş dönemden kalmıştır diye düşünüyorum.
Ama zaten konumuz bu olmamalı. "Sen yaptın bunun için ben yıkacağım/yıktıracağım” anlayışı Karakaş’ın öngördüğü ve yönlendirmeye çalıştığı gibi sadece Işıklar’a zarar vermez. Hatta bu konuda zararın çok azı bir şeyleri göze alarak insanlara iş, ekmek kapısı sağlamaya niyetlendiği için Işıklar’a dokunur.
***
Çok önemli ve hassas bir süreçteyiz. Beklentiler, hedefler, hırslar hat safhada bu da anlayışla karşılanır. Ama keskin sirke küpüne zarar. Siyaseti birilerine ceza çektirerek yapmanın bir espirisi yok, kazancı da... Tekrar hatırlatma ihtiyacı hissediyorum, daha iyi bir alternatif olduğuna halkı inandıranın seçilme şansı artar. Projeleri daha güçlü olan kazanır. Yapılanlarla, onların eksik ve fazlasıyla uğraşmayın, siz ne verebilirsiniz onlara odaklanın.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın İBB ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını, Metin Karakaş’ın da paylaştığı görüşleri açıklığa kavuşturma süreci takip edenler açısından faydalı olacak.
Ve de kişilere bu denli saplantılı bir biçimde takılmayın, olayları tartışın… Silivri’ye kazandırmayı vaat ettiğiniz imaj ve vizyon sizde var mı insanlara daha fazla sorgulatmayın…

TABİPLER PROTESTO HAZIRLIĞINDA
İstanbul Tabipler Odası Silivri Temsilcisi Fethi Bozçalı’dan, hazırlandıkları protesto ile ilgili şu duyuru geldi; " Sayın basın mensupları;
Siz kalp krizi geçiren hastanıza bir göz hekiminin ya da fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin ya da mikrobiyoloji alanında uzman olmuş hekimin müdahale etmesini ister misiniz?
Silivri Devlet Hastanesi ve Selimpaşa ek hizmet birimlerinde 21 Mayıs 2013 gününden itibaren uzmanlık alanı Mikrobiyoloji, Patoloji, Biyokimya olan, yıllardır uzmanlık alanları gereği hasta muayene ve tedavi etmemiş, hiç bir tıbbi girişimde bulunmamış meslektaşlarımız acil gibi anlık kararlar gerektiren birimlerde zorla çalışmaya zorlanmakta. Toplum sağlığını hiçe sayan bu uygulamaya karşı 21 Mayıs 2013 tarihinde saat 09.00’da Silivri Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Katılımınızı, halkı bilgilendirmemize yardımcı olmanız bakımından değerli olacaktır. Saygılar…”
***
Eskiden hastanelerimiz yoktu şimdi doktorlarımız… Ne zaman her şeyimiz tam olur ki?! Doktor açığı konusunda halkın yöneticileri her platformda sıkıştırması tamam da çare böyle mi bulunacak?
İyi haftalar...

YORUM YAP