XXXXX

KARAKAŞ: FİKRET GÜNDOĞAN BİLİNMİYORSA SUÇLUSU CHP!

Silivri’ye gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile ilgili AK Parti ve CHP arasında başlayan polemik konusunda Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş açıklamada bulundu. Karakaş’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: " Bakanımızı beklerken, ‘En son DP zamanında hoştayn inekleri Silivri’ye ilk geldiğinde Bakan da gelmişti. Tam hatırlamıyorum ama 1953-1954 Menderes dönemiydi’ şeklinde çiftçiler arasında bir konuşma geçti. Benim hafızamda da böyle kaldı.

Seçkin Doğan’ın daha önceden bakan olduğunu biliyor muyduk? Ben de 25 yıldır bu işlerin içerisindeyim. Ara dönemde bakanlık yaptıysa bir şey diyemem.

Böyle çiftçilerle bir araya gelen var mıydı? Yoksa Bakanımız geçmiş yıllarda yaşanan selde de helikopterle Silivri üzerinde bir tur atıp Edirne’ye gitti. Gelmekse, o da gelmektir.

Bakanımız, çiftçileri ve sivil toplum örgütlerini karşısına alıp bir program dahilinde Silivri’de oldu. Bakın, Konya, Edirne bunu beceremedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi sitesinde bile bu kapsamlı ziyaret yer alıyor.

Fikret Gündoğan’ın Silivrili bir Tarım Bakını olup da bilinmemesi konusunda CHP kusuru kendinde de arasın. Ya hafızalarda iz bırakacak bir şey yapmadılar, ya da bunu pazarlama noktasında siyaseten başarısız oldular.

Son 20 yıldır Silivri siyasetinde etkin olarak yer alan insansın bir yerde Fikret Gündoğan’la ilgili bir anma programında teşekkür anlamında "Silivrili bir Bakanımız vardı” denecek kadar iz bırakmamışsın. Bunda CHP’lilerin suçu var.

Hesap ediyoruz, kitap ediyoruz yine de bir 40 yıldır Silivri’ye Tarım Bakanı gelmedi. Onun için ciddi anlamda Silivrili çiftçilere değer vererek program dahilinde ilçemize gelen Bakan bizim Bakanımız.”

Ak Parti ve CHP arasında sıradaki polemik kesinleşti: Sokak ve cadde isimlerinden sonra Tarım Bakanı’nın Silivri’ye gelişi!

 FESTİVAL HALLERİMİZ

Yıllardır tartışılır, önerilir ama bu sene ilk kez tam anlamıyla cesaret edildi galiba… Yerel sanatçılarımız liman girişinde kurulan ufak sahnede, hünerlerini dün akşamdan itibaren sergilemeye başladı. Birçoğu zaten profesyonelliğe adım atmış, çeşitli vesilelerle sahnelerin tozunu yutuyor da bu duyguyu heyecanla hatırlayanlar için çok farklı bir deneyim yaşatıldığı aşikar. İzleyenler için de kuşkusuz değişik bir duygudur.  Herkes halinden memnun görünüyor! Dere kenarında özenle yaptıkları resimleri sergilemek zorunda olanlar dışında! O derenin dibinde gözleme yapmak ve yaptırtmak da ayrı bir akıl almaz olay bana göre. Ama orada yer gösterilen ve bu işi yapanların bir sıkıntısı yok anlaşılan. Umarım Kültür Merkezi ve sanat galerileri olarak hizmet verecek mekanlara bir an önce kavuşuruz.

Çadır kurup gözleme satma olayı da kırda bayırda, açıklık ferah bir alanda olur da, şık kafelerin açıldığı mekanlarda, buram buram kokular yükselen dere dibinde yapmayın şu işi artık. Yakışmıyor! O derme çatma barakalar da çok sevimsiz görünüyor. Her türlü estetikten uzak bu yapılarda ne sanat, ne kültür ne de ticaret yapmak Silivri’ye yakışmıyor!

Bir de şu Yoğurtçu heykeli konusu var… Sahildeki fıskiyenin içine oturtulacağı iddia ediliyor. İnanmadım, inanmak da istemiyorum. Atalarımız sırtında yoğurt satarken sokak aralarında fıskiye mi vardı? Su tanrıçası, deniz kızı heykeli mi bu ki fıskiyenin içine oturtuyorsunuz? Bir heykel yaptırmadan önce yerine karar verilir. Heykel yaptırıldıktan sonra koyacak yer aramazsınız fıldır fıldır. Kendinize milleti güldürmeyin!

 NİCE YILLARA

Eğitim-İş Silivri Temsilciliği eski dönem ve kurucu Başkanı Sanlı Taşkın’ın doğum günü bu gün. Yeni yaşını kutluyor, ailesi ve dostlarıyla birlikte sağlık, huzur ve başarılarla dolu nice nice yıllar diliyorum. 

YORUM YAP