XXXXX

Karakaş Çıtası


 Metin Karakaş, ilçe başkanlığı mazbatasını aldıktan sonra yönetim çalışmalarına başladı. Yönetime girme konusunda talep yoğundu ama Karakaş’ın aklında ve hedefindekini elde etmesine yetişecek nitelik konusunda beklenenin çok da birebir örtüşmediği yavaş yavaş anlaşılıyor. AKP’nin ilçe başkanı çıtayı olabildiğince yüksek tuttu. Teslim aldığından da beş gömlek daha iyi bir yönetim yaptığını bilinen isimler çerçevesinde söylemek mümkün. En önemlisi de Karakaş sadece parti küskünlerin gönlünü almakla kalmadı, geniş ve önemli bir kesimde sempati uyandıracak bir hareketi başlattı.
Dün sabah tesadüf bir kahvaltı buluşmasında aklımda dolaşan bir çok soru ve düşünce aydınlığa kavuştu. Düşünüyordum Karakaş neden Şenol Eser’e, Süleyman Gencoğlu, Akgün Duru, Dertop’lara gitmedi diye… Hala neden şaşırıyorum bilmiyorum ama hepsine gitmiş. Olumlu yanıt alamamış olması önemli tabi ama o insanların teklifini ret ederken bile düşünmesini, çok da keskin biçimde önerisini geri çevirmemiş olması bir başarıdır. Bir yola girmeden sonuna gelmeniz beklenemez. Bir yerden başlayacaksınız. Karakaş’ın yönetim oluşturma sürecinde avantajı kadar dezavantajları da vardı. Başardıklarını avantajlarına, başaramadıklarını dezavantajlarına yormak gerekir artık.
AKP’nin 30 kişilik yönetim kadrosu bugün yarın açıklanır. Anlaşılan meclisten isimler de yönetimde yer alacak, eski ile yeni arasında bağlar, vefa duyguları da parlatılacak. Dahası yönetimin açıklanmasından sonra. Şimdiden hayırlı olsun!

MUHALEFETE SERT SÖZCÜ
Bu arada hafta sonu AKP’den yapılan açıklama ile muhalefetin yeni meclis grup sözcüsü açıklandı. Saffet Sert’in seçilmesi bana şahsen sürpriz oldu. Yalçın Yönet’i bekliyordum açıkçası. Tecrübe ve ‘sıralama’ gerekçeleri öne sürülecektir muhtemelen yeni görevlendirme sürecine ilişkin ama evdeki hesabın çarşıya uymadığı anlardan biri yaşanan. Bir partinin hele ki muhalefetin grup sözcüsü halkın kolay ulaşabileceği, iyi tanıdığı biri olmalı. Sert ile Yönet nitelik bakımından çok farklı değildir ama ulaşılabilirlik ve halkla ilişkiler konusunda aralarında yeni grup başkanının kapatması epey güç görünen uçurum kadar fark var. AKP’nin ilk etapta, hele ki Metin Karakaş’ın ardından çok fazla seçim şansı olan grup sözcüsü alternatifi yoktu. Sahip olunan yegane doğru seçenek de ıskalanmış oldu.
Görevlendirmeden geri adım atmak çok mümkün görünmüyor ama yeni grup başkanına ilk etapta ters bir yorum gibi gelecek olsa dahi açıklarını telafi etmesi gerektiği bilgisi en yararlı dilek olacaktır.
AKP’nin, parlayan yıldızının ışıltısını gölgeleme kıskançlık siyasi zaafına yenik düştüğünü söylememek için kendimi epey tutuyorum. Sert’in parti toplantılarına bile yeterince iştirak etmediği sıkıntısı dışardan bile bariz okunurken, ciddi emek ve mesai ayıran insanlara tecrübesizlik nedeniyle haksızlık etmeyin. Acısını çekersiniz sonra!

İŞLER’DEN AÇIKLAMA
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü etkinliklerinde gözlerin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler’i aradığını yazmıştım. Yapılan açıklamaya göre İşler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erzurum’da gerçekleştirdiği seminer nedeniyle şehir dışında olduğu için törenlere katılamadı.
Silivri kamuoyunda da ülkemiz genelinde olduğu gibi özellikle yerel seçimlerin ardından bazı resmi kurumlar arasında sıkıntı olduğu hissiyatı nedense hiç geçmedi.

SEMİNER
Silivri Belediyesi İmar ve Fen İşleri birimleri hafta sonu Bolu’da gerçekleştirilen iki günlük eğitime katıldı.
İyi haftalar!

YORUM YAP