XXXXX

Karakaş, 23 Nisanı Bekleyemeyecek


Selimpaşa’da AKP’nin gerçekleştirdiği Haziran ayı Danışma Meclisi toplantısında, Özcan Işıklar’dan 6 aylığına belediye yönetimini isteyen AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş, aldığı “Ancak 23 Nisan’da bir süreliğine verebilirim” yanıtının altında kalmayı düşünmediğini ortaya koydu. Dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Işıklar’a “Kızılay’a söz verdiğin yerlerin tahsisini önümüzdeki meclis toplantısında da geçiremezsen istifa et. Kendi grubunun güvenini bile alamamış başkan olmaz” mesajını yollayan Karakaş’ın Belediye Başkanlık koltuğuna oturma konusundaki sabırsızlığı net şekilde ortada.
İktidar ile muhalefet arasındaki söz düellosu tempo düşmeden devam ediyor.

DEĞİRMENCİ’DEN AÇIKLAMA
CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci arayarak İl yönetici seçimi ile ilgili amaçlarının partiyi germek olmadığını söyledi. İsmet Kirazpınar’ın yönetime girmek için dilekçe verdiğini ancak öncelikle Hüseyin Şahin ismi üzerinde durduklarını açıkladı. Şahin, kabul etmeyince başka bir adaya ihtiyaç duyduklarını anlatan Değirmenci, Nursel Erel ile ilgili kimseye söz vermediklerini vurguladı.
Erel’e karşı olumsuz bir düşüncelerinin olmadığını ve yıllarca birlikte çalıştıklarını ifade eden Değirmenci, İl yönetiminde görev alacak kişinin yaklaşan Genel Seçimler dolayısıyla yapılacak çalışmalarda maddi manevi güçlü olması gerektiğini söyledi. Bu niteliklere de Erel’in ne yazık ki uymadığını belirtti. CHP İlçe Başkanı, İl yönetiminden “24 saat çalışabilecek” birine ihtiyaç olduğu açıklanınca Erel’in aktif olamayacağından dolayı, tüm ilçelerin de yakından tanıdığı ve parti için en uygun aday olarak Av. Necmi Şimşek’i gösterdiklerini savundu.
Değirmenci, Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın İstanbul İl Yönetimine AKP’den sonra CHP’lilerin de görevlendirileceği ile ilgili yorumuna1995’li yıllarda Ertuğrul Kutluay ve Sıdıka Sarıbekir gibi kişileri zaten İl yönetiminde görevlendirdiklerini hatırlattı. Sürecin CHP için değil, AKP için yeni olduğunu ifade etti.
Bu arada da Av.Necmi Şimşek’in il yöntim kurulu üyeliği de resmen onaylandı. Hayırlı olsun!

MENDİREK YİNE
YIKIMLA GÜNDEMDE
Bir rivayete göre gazeteci bir bayana ödettirdikleri kabarık hesap, başka açıklamalara göre belediye yetkilileri hakkında sahibinin yaptığı ileri geri konuşmalar nedeniyle kısa bir süre önce sahilde hizmet vermeye başlayan Zeus Cafe-Restaurant-Bar’ın yıkımı gündemde. Bir yeri yıkarken, etrafında aynı konumdaki ve yıkım kararı bulunan yerleri bırakmak veya yapımına izin verdikten sonra söz konusu eylemi gerçekleştirmek yaman bir çelişkiyi ortaya koymakla kalmıyor.
İşletmenin sahibi kendisine atfedilen şeyleri yapmış bile olsa veya orada bir garsonun hatası önemli bir yatırımın harcanması için yeterli sebep midir? Metin Karakaş ile belediye yöneticilerimiz bir yatırım ile ilgili kararın gerekçelerini iyi ortaya koymalı. Durumu kişiselleştirmeden, sonuçlarını, artı ve eksilerini iyi hesap etmeli. Söz konusu yer, yasanın izin verdiği ölçüleri aştığı için yıkılabilir ama Karakaş, Işıklar veya Topbaş hakkında işletme sahibinin boşboğazlığı için bunu yapıyor izlenimi verirseniz hoş değil. Devlet adamı ciddiyetine uymaz. Kaldı ki alanın yapımına sessiz, kayıtsız kalarak izin veren de sizlerseniz.
Diğer yandan insanlar konuşurken tabi ki ağzından çıkanı kulakları duymalı. Her hareketin bir karşılığı mutlaka vardır ama bir yatırımın yerle bir edilmesi, buradan ekmek yiyen insanların mağduriyetleri farklı şeylerdir. İnsanların ekmeği ile her ne koşulda olursa olsun oynanmamalı. Bir işletmenin kapatılması, yıkılması keyfi nedenlerden ziyade ciddi gerekçelere sahipse yerine getirilmeli.
Kamuoyunun vicdanını bir işletme sahibinin gevezeliği yüzünden yatırımının yıkılması ile rahatlamaz ama bölge yıkım kararına sahip işletmeler ile doluyken, içlerinden sırf bir tanesinin yıkımının neden olacağı rahatsızlık daha büyük olur.
Yıkıcı olmak yerine, yapıcı olmak daha önemli.

İŞÇİLİK ÖZENSİZLİĞİ
Fevzi Çakmak ve Şerif Sokak’ta Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği düzenlemelerin mantığı kabul gördüğü ölçüde sergilenen işçilik eleştiri konusu. Yağmur oluklarının uyumsuzluğundan tutun da, sokağın ortasındaki logar kapaklarına kadar özensiz bir işçilik eleştirisi hakim.  Yapılan çalışmaların bittiğini söylemek için son, ciddi bir rötuşa ihtiyacı var gibi görünüyor.

YORUM YAP