Kapanış töreni Piri Paşa’da

Kapanış töreni Piri Paşa’da

20.06.2016 12:35:28

2015-2016 eğitim-öğretim yılı ilçe kapanış töreni Piri Mehmet Paşa İlkokulu'nda anasınıflarının hazırlamış oldukları sergi sunumuyla kaydetti.

Silivri'de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı dün Piri Mehmet Paşa İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle kapandı. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Karaaslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Kanık, ilçe yöneticileri, okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılım sağladığı tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulması akabinde Müdür Yardımcısı Behiye Hekimoğlu yönetiminde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

KAZANCI: İHTİYACIMIZ OLAN TEK ŞEY ÇALIŞMAK
Okul Müdürü Harun Kazancı, yılsonu kapanış töreninde duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bizler 1932 yılından bu yana eğitim öğretim alanında hizmet veren kadim bir okulun, tarihi bir eğitim kurumunun bahçesinde yılsonu kapanış programı nedeniyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Okulumuz 84 yıldır ilçemizde hizmet vermektedir. Nice kıymetli şahsiyetlere geçmişten bugüne ev sahipliği yaptığı gibi şimdilerde de bu güzel çocuklarımızı bağrına basmaktadır. Bu tarihi seyir içerisinde bizlerde okulumuzu oluşturan bütün bileşenlerimizle beraber bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakmış bulunmaktayız. Bir yıllık süre zarfında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yoğun bir süreç yaşadık. Büyük bir gayret içerisinde, büyük bir ailenin bireyleri olarak her birimiz payımıza düşen özveri ve gayreti eksik etmemeye çalıştık. Eğitim öğretim noktasında velilerimize ve emanetimiz olan çocuklarımıza daha fazla nasıl faydalı olabilirizin çabası içinde olduk yani görevimizi yapmaya çalıştık. Atatürk güzel bir vecizesinde der ki, “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Bu doğrultuda bütün medeni ve müreffeh milletlerin yaptığı gibi bizlerinde ihtiyacı olan tek şey çalışmaktır. Ekip arkadaşlarıma, öğretmenlerime, okulumuzun her kademedeki çalışanlarına, velilerimize, eğitim öğretim yılını daha verimli geçirme konusunda bizlere değerli katkılarda bulunan kişi ve kurumlara, çocuklarımızı kendi öz yavrusu gibi koruyan okulumuz aile birliğinin değerli mensuplarına, muhtelif yardımlarda bulunan güzel insanlara teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, öğrenme bir süreçtir. Sadece okulda gerçekleşmez. Tatilde de öğrenmeyi ve kitap okumayı sürdürmenizi istiyorum. Aileniz ve arkadaşlarınızla bolca vakit geçirmeli, doğayı gözlemlemeli mümkünse yeni yerler ve arkadaşlar tanımalı, yeni beceriler edinmelisiniz. Bilgisayar, telefon ve tabletlerin ekranlarına değil daha çok sevdiklerinizin yüzüne bakmalısınız. Bu küçük uyarılar ışığında güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum. Değerli misafirler, sözlerimi burada noktalarken okulumuzda yapılan yılsonu kapanış programına teşrif eden siz değerli misafirlerimize sevgilerimi iletiyorum.”

AY: TÜM GAYRETLERİMİZ YARINLARIMIZ İÇİN
Kazancı'nın ardından kürsüye davet edilen isim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay oldu. Ay, “Bugün Eylül ayında büyük bir heyecan ve coşku ile başladığımız 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını sağlık ve huzur içerisinde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi kendi kültürüne diline, tarihine, sanat ve edebiyatına sahip çıkan, aynı zamanda çağın gerektirdiği bilgi birikim ve donanıma sahip, özgüveni yüksek, kendisi ve içinde yaşadığı toplumun değerleriyle barışık nesiller olarak yetiştirmek için yoğun bir gayret ve emek sarf ediyoruz. Yapılan tüm bu gayretler, yarınlarımız ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın eğitime, iş alanlarına, hayata hazır hale gelmesi ve başta ailesi olmak üzere devletine ve milletine faydalı, üreten, sorumluluklarının şuurunda bireyler olarak yetişmesi içindir. Bu uğurda emek veren bir ekip bilinciyle katkı sunan tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, yıl boyunca çok çalışarak emek vererek bugünlere geldiniz. Artık güzel bir tatili hak ediyorsunuz. Bugünlere ulaşmanızda size her türlü desteği veren ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu seçkin okulumuzu bitiren ya da karnelerini alarak bir üst sınıfa geçecek olan öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarı diliyor hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

BEKÂRLAR: İNSAN İNŞA ETMEK BİNA İNŞA ETMEYE BENZEMİYOR
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Eğitim hem bireysel hem toplum hem de devlet olarak en önemsediğimiz alan. Devletimizin ve milletimizin bekasını ilgilendiren önemli bir alan. Bu alanda başta çocuklarımız olmak üzere, velilerimize, yönetici olarak bizlere, toplumun tamamına düşen çok önemli görevler var. Bu görevleri iyi yapmak, toplumumuzun geleceğini şekillendirecek olan siz kıymetli çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamak, bir nevi ülkemizin geleceğini inşa etmektir. İnsan inşa etmek bina inşa etmeye benzemiyor. İnsan yetiştirmek patates yetiştirmeye de benzemiyor. İnsan yetiştirmek çok uzun soluklu, çok emek ve çok kaynak gerektiriyor. Bundandır ki devletimizin tüm sektörler içerisinde bütçe giderlerinde en fazla eğitime ayırdığını görüyoruz ve bunun bilinciyle eğitime gereken önemi göstermeye çalışıyoruz. İlçemizde yaklaşık 28 bin öğrenci, 85 kurumumuzla, 1800'ü aşan öğretmenimizle eğitim ve öğretim yılını tamamlıyoruz. Bütün eğitim yılı boyunca ter döken tüm öğretmen arkadaşlarımıza, çocuklarımıza, her sabah çocuklarını okula hazırlayan annelere teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıklı, huzurlu bir şekilde önümüzdeki eğitim öğretim yılının açılması töreninde buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyorum.”
Okulun halk oyunları gösterisi ve takibinde anasınıfının hazırlamış olduğu müzikli oyun gösterisi ilgiyle izlendi. 4/C sınıfı öğrencilerinden İlayda Avcı'nın ‘Veda' adlı şiirini seslendirmesiyle tören burada sona erdi.

ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sayfalardan Hayata projesi kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerden 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Furkan Çelikten ve Nisa Sungurlu'ya ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay takdim etti.
Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri Onur Kanbay ve Beyza Özgür ödüllerini Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu'nun elinden aldı.
80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Büşra Bal'a ise ödünü İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Karaaslan verdi.
27-28 Nisan 2016 tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerine yapılan TEOG sınavlarında dereceye giren Çağrıbey Ortaokulu öğrencilerinden Elif Sude Tanık, Özel Silivri Fatih Ortaokulundan İrem Hatır ve Özel Mektebim Ortaokulundan Öykü Köse İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar tarafından ödüllendirildi.
İlçe protokolü, ödül töreninden sonra anasınıflarının hazırlamış olduğu sergiyi dolaştı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP