Kanser hastası çocukların yüreğine dokunabilirsiniz

Kanser hastası çocukların yüreğine dokunabilirsiniz

15.03.2018 10:01:49

Danamandıra İlk ve Ortaokulu, öğretmeni Hüseyin Çubuk'un önderliğinde Silivri'de “Eski Telefonun Bir Dileğe Dönüşsün” kampanyasını başlattı. Kampanyaya sağlanacak desteklerle kanser hastası çocukların dilekleri gerçekleştirilecek, onlara mutlu sürprizler yaşatılacak.  

Danamandıra İlk ve Ortaokulu öğretmeni Hüseyin Çubuk, Bir Dileğim Var Derneği'nin kurucusu Alper Türedi'yle irtibata geçerek kanserli çocukların dileklerini gerçekleştirerek onlara umut ışığı olmak ve moral vermek adına “Eski Telefonun Bir Dileğe Dönüşsün” kampanyasını Silivri'de başlattı. Danamandıra İlk ve Ortaokulu'nun sosyal sorumluluk projesine Atatürk Anadolu Lisesi de katıldı. Geçen hafta Atatürk Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde, Bir Dileğim Var Derneği'nin kurucusu Alper Türedi'nin de katılımıyla kampanyanın tanıtımı yapıldı. Danamandıra İlk ve Ortaokulu eğitimci ve öğrencilerinin de katıldığı tanıtımda, derneğin kuruluş süreci anlatıldı, kanserli çocuklara yönelik yapılan çalışmalar videolar eşliğinde izlettirildi. Sunum izleyenleri bazen gülümsetti, bazen de duygulandırdı.

BİR DİLEĞİM VAR DERNEĞİNİN KURULUŞU
Alper Türedi, bu harekete 2002 yılında lösemi hastalığından kaybettiği kendi kızının tedavi gördüğü Okmeydanı SSK Hastanesi Onkoloji servisi ile başladı. Eşi Pınar Türedi ile bu hastanedeki lösemili meleklerin dileklerini öğrendi ve gruptaki gönüllülerle bu listeyi paylaştı. Çok kısa sürede üyeler tarafından temin edilen bu dilekler, melekleriyle buluşmaya götürüldüğünde, fotoğraf ve videolarla bu mutlu anlar ölümsüzleştirildi ve grupta paylaşıldı. Türkiye'de ilk defa bu tarz açık net ve şeffaflıkla yapılan, nakit para kabul edilmeyen ve gönüllülerin temin ettiği hediyelerin meleklerine kavuşma anlarının video ve görsellerle isimlerinin de paylaşıldığı bu organizasyon çok fazla ses getirdi. İlk zamanlar dernek kurmak gibi bir niyeti kesinlikle olmamasına rağmen, zamanla gönüllü sayısı o kadar çok arttı ki, daha iyi organize olabilmek ve gelen bağışların denetiminin yapılması adına bir dernek çatısı altında birleşme kararı alındı. 27 Mayıs 2014 tarihinde, tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi tarafından Facebook üzerinden kurulan “Bir Dileğim Var” grubu, 24 ay içinde 440.000 den fazla üyesiyle Türkiye çapındaki onkoloji servislerinde yatan, 599 lösemi ve kanser hastası meleğin dileklerini gerçekleştirdi. Basında, sosyal medyada ve TV programlarında bu oluşum defalarca gündeme geldi ve gönüllülerin sayısı şu andaki rakamlara ulaştı. Sonrasında sponsor ihtiyaçları gündeme geldi. Ulaşım, konaklama, iletişim yakıt ve araç giderleri de bu destekçiler tarafından sağlandı. Bu oluşuma “Bir Dileğim Var” Ailesi, tedavi gören çocuklarımıza “Melekler”, dilekleri gerçekleştiren üyelere de “Gönüllüler” dediler hep birlikte. Meleklerin dilekleri arasında, tablet, laptop, telefon, giyim eşyası, oyuncak ve tanışmak istedikleri ünlü isimler oldu. Gönüllüler ve basının yardımlarıyla tüm çocukların dilekleri sorunsuz adreslerine ulaştı.
İstanbul'daki 6 hastane ile başlayan sosyal sorumluluk hareketi, Samsun, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile devam etti. Liseli ve üniversiteli gençlerle buluşuldu ve davet edildikleri bu okullarda derneğin amacı, yaptıkları ve yapacakları anlatıldı, videoları izletildi. Günden güne büyüyen ve çok fazla ses getiren bu projeyi, daha da büyük kitlelere duyurmak amacı ile Türkiye çapında popüler sanatçılarla kamu spotu tarzında video çekmeye devam etmekteler.

DİLERSENİZ SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ
Amaçları ve bundan sonraki hedefleri, gönüllüler ve destekçilerle bu zorlu hastalıkla mücadelede tüm Türkiye'deki onkoloji meleklerine ulaşabilmek ve onların dileklerini gerçekleştirip moral bulmalarını, yüzlerinin gülümsemesini sağlamak. Yardımlaşmak ve bir küçük meleğin yüreğine dokunmak isteyenler için farklı bir çok yardım kuruluşu var. Bunlardan birtanesi olan "Bir Dileğim Var" Derneğinin aşağıdaki sosyal medya adreslerinden çalışmalarını inceleyebilir ve sonrasında dilerseniz yardım kampanyasına destek olabilirsiniz. http://www.birdilegimvar.biz.tr, Facebook: Alper Türedi/Bir Dileğim Var Derneği, İnstagram: birdileğimvarderneği

Renginar SALİ

YORUM YAP