Kamyon trafiği önlendi bozulan yolların tamiratı kaldı

Kamyon trafiği önlendi bozulan yolların tamiratı kaldı

27.01.2017 10:00:28

Beyciler yüzde 80 ağır tonajlı kamyonların mahalle içi yolları kullanması durumundan kurtuldu, sorunlarına duyarlılık gösteren İBB ile Silivri Belediyesi yetkilileri ve AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına teşekkür eden Muhtar Yaşar Köse, bozulan yolların tamiratı konusunda verilen sözün de tutulmasıyla yaşadıkları sıkıntıyı tamamen atlatmış olacaklarını belirtti.

2 Ocak 2017 tarihi itibariyle ana yolda yapılan yol genişletme çalışması sebebiyle bölgede yoğun bir trafikte seyreden ağır tonajlı kamyonların mahalle içi yolları kullanmak zorunda kalmasından kaynaklı büyük bir tedirginlik yaşanan Beyciler'de sorun ilgili kurumların duyarlılığıyla çözüme kavuşturuldu. Beyciler yoluna ait servis yolu yapılıp trafiğe açılmış olup köy içinde kamyon girişi yasaklandı.

ALINAN KARARLAR
Beyciler'de yaşanan yol sorununu 18 Ocak 2017 tarihli gazetemizde gündeme taşımamızın ardından 20 Ocak 2017 tarihinde Beyciler Köy Muhtarlık binasında İBB yetkilileri, Beyciler Muhtarı Yaşar Köse, ATZ ve Nuhoğlu İş Ortaklığı görevlileri bir araya geldi. Toplantıda alınan kararlar şöyle belirlendi:
*İBB Katı Atık tesislerine giden yol için yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle geçici olarak değiştirilen güzergâhın iptal edilmesi.
*İptal edilen alternatif güzergâh yerine geçici bir servis yolunun acilen yapılması.
*Acil yapılacak servis yolunun en geç 5 gün içinde bitirilmesi ve bu süre zarfında köy içi güzergahın kullanılması.
*Projesi olan asli yol düzenlemesi bitirilince geçici servis yolunun kaldırılarak eski kotuna ve vaziyetine getirilmesi.
*Menfezlerin servis yoluna göre uzatılarak kamyon geçişine müsait hale getirilmesi.
*Köy içindeki yoğun kamyon trafiği nedeniyle bozulan çöken yolların İBB tarafından tamir edilmesi.
Bu kararların haricinde yüklenici firmaya kontrol mühendisi tarafından belirlenen talimatları süresinde yerine getirilmesi için gerekli ikazlar yapıldı. Ayrıca köy içinde İBB tarafından koruyucu yönlendirici ve uyarıcı trafik levhaları konulması kararlaştırıldı.
25 Ocak'ta ağır tonajlı araçların geçeceği güzergahın hazırlanıp akabinde 2 adet menfezin yenilenme imalatına başlanması kararlaştırıldı.

KUTLU: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK
Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, bölgedeki son durum ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Beyciler'de vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi kamyon trafiğini mahalle içinden çıkartıp normal güzergâhına kavuşturduk.
Geçici rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diler, Büyükşehir Belediyemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

KÖSE: DUYARLILIK GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Mahalle muhtarı Yaşar Köse, yaşadıkları sorununa duyarlılık gösteren tüm yetkililere teşekkür ederken, “Kamyonların mahalle içinden geçişi yüzde 80 oranında azaldı. Servis yolun tek şerit verildiği için bazı kamyonlar, yoğunluk oluştuğunda köye içi yollara kaçıyor ara sıra ama mahalleli olarak biz de gerekli müdahaleyi gösteriyoruz. AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, mahallemize kadar gelerek yaşadığımız sıkıntıyı yerinde gördü. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ile sürekli temas halindeyiz. İBB yetkililerine de yaşadığımız soruna hassasiyetle yaklaştıkları için teşekkür ederim. Hava koşulları müsait olduğunda söz verildiği gibi mahalle içi bozulan yollarımız da yapılırsa sıkıntımız kalmayacak. Şu an halen çamurdan kurtulabilmiş değiliz ancak kamyonların mahalle içinde seyrettiği dönemlerdeki gibi acil bir durumumuz yok çok şükür. Yetkililerden bizlere verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz, halkımızın sıkıntılarıyla ilgilenen herkese de teşekkür ediyoruz” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP