Kalaycı: Salgına rağmen dolu dolu bir hizmet yılı geçti

Kalaycı: Salgına rağmen dolu dolu bir hizmet yılı geçti

9.04.2021 15:35:08

Silivri Belediyesi'nin 2020 faaliyetlerini savunan MHP Grup Sözcüsü Erdoğan Kalaycı, “Pandeminin varlığına rağmen belediyemiz dolu dolu bir hizmet yılı geçirmiştir. Kanunların yerel yönetimlere yüklediği görevler layıkıyla yerine getirilmiş, hiçbir hizmet eksik bırakılmamıştır. Geniş bir coğrafyada her geçen gün artana nüfusumuza hizmet sunmak zorunda olan belediyemiz, mali açıdan kuvvetlenmiş, araç- gereç parkı güçlendirilmiş, israf önlenmiş, tasarrufla birlikte daha etkin bir hizmet sunma imkanı ortaya çıkmıştır” dedi.

Silivri Belediyesinin faaliyet raporu değerlendirmesinde MHP Grubu Adına söz alan Erdoğan Kalaycı, siyasi gündem yerine gerçekler ve vatandaşların görüşüne başvurulması gerektiği hususuna değindi.

KALAYCI: BELEDİYEMİZ DE SALGINLA MÜCADELEDE BAŞARILI BİR SINAV VERMİŞTİR

Kalaycı şöyle konuştu: “Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli temsilcileri kıymetli hazirun; hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 

Silivri Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporu hakkında Milliyetçi Hareketi Partisi Grubunun görüşlerini paylaşmak üzere söz almış bulunmaktayım. 2020 yılı, bütün dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Silivri'miz için de korona virüs salgını tehdidi altında geçen bir yıl olmuştur. Salgın hayatımızı her yönü ile etkileşmiştir. Salgınla mücadele konusunda kamu kurum ve kuruluşlarına büyük sorumluluklar yüklenmiştir. Belediyemiz de salgınla mücadelede başarılı bir sınav vermiştir. Salgınla mücadelede görev üstlenen belediye personelimize teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile salgından bir an önce kurtulabilmemiz için bütün hemşehrilerimize sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyma noktasında hassasiyet göstermelerini hatırlatmak istiyorum.

“PANDEMİNİN VARLIĞINA RAĞMEN BELEDİYEMİZ DOLU DOLU BİR HİZMET YILI GEÇİRMİŞTİR”

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, 2020 yılında yapılan çalışmalar ve sunulan hizmetlere ilişkin teferruatlı bilgilerin yer aldığı daha önce bizlere gönderilmiş olan faaliyet raporu incelendiğinde görülmektedir ki; Pandeminin varlığına rağmen belediyemiz dolu dolu bir hizmet yılı geçirmiştir. Kanunların yerel yönetimlere yüklediği görevler layıkıyla yerine getirilmiş, hiçbir hizmet eksik bırakılmamıştır.

Geniş bir coğrafyada her geçen gün artana nüfusumuza hizmet sunmak zorunda olan belediyemiz, mali açıdan kuvvetlenmiş, araç- gereç parkı güçlendirilmiş, israf önlenmiş, tasarrufla birlikte daha etkin bir hizmet sunma imkanı ortaya çıkmıştır.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN TARİHİNDE BİR İLK YAŞANMIŞ BÜTÇE GELİRLERİ YAKLAŞIK 34 MİLYON TL ARTI VERMİŞTİR”

2020 yılında Silivri Belediyesinin tarihinde bir ilk yaşanmış gelir ve giderler açısından bütçe gelirleri yaklaşık 34 Milyon TL artı vermiştir. İnanıyoruz ki bu ve yaratılacak sair gelirlerle önümüzdeki süreçte Silivri'miz için güzel hizmetler yapılacaktır.

“KENDİ SEÇMENİNİZE YARANMAK İÇİN GÜNDEM YARATMAK YERİNE SOKAKTAKİ VATANDAŞIN NE DEDİĞİNİ DİNLEYİN”

Bu arada Melih Bey'in söylediklerine kısaca değinmek istiyorum; salgın ve ekonomik zorlukların etkisinde yapılan hizmetleri göz ardı ederek sadece kendi seçmeninize yaranmak için, gündem yaratmaktan başka hiçbir şey olmayan hareketlerden ziyade sokağa çıkıp insanlar ile konuşun, ne söylediklerini dinleyin. Yapılan olumlu şeyleri de göz ardı etmeyin. Silivri'de 10 yıllık ikramiyesini alamayan personel durumundan son kuruşuna kadar tüm haklarını almış bir personel ve düzen var. Herkesin beğeni ve takdire şayan şekilde izlediği belediyemizi sadece kendi seçmeninize yaranmak için izlediğiniz yaklaşımda daha fazla hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.

Belediyemizin faaliyetlerine ilişkin konular aylık meclis toplantılarımızda gündeme gelmekte ve ihtisas komisyonlarında görüşülüp değerlendirilmektedir. Bu sebeple, sözlerimi uzatmaksızın tamamlarken bütün meclis üyelerimize meclisimizin çalışmalarına sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum.

TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz beye fedakarca ve üstün bir çaba ile yürüttükleri çalışmalar için tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca işçisinden memuruna en üsteki bürokratlarına kadar bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

MHP grubu olarak 2020 faaliyet raporuna oyumuzun kabul yönünde olacağını ifade ediyor heyetinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP