XXXXX

Kadınlar Konseyi Kuruldu


Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Yürütme Kurulu dün gerçekleştirilen toplantıda belirlendi. Kurula seçilen isimler şöyle: Dilruba Önal, Nursel Erel, Esra Sarıbekir, Suna Göçengil, Ülkü Büyükgönenç, Aynur Süleymanoğlu, Merve Ezer, Canan Şahin, Ender Unutan Ersözlü, Gönül Kınalı ve Didem Haseski.
Sıkı bir ekip olmuş. Belediye Başkanımızın eşi Esma Işıklar da toplantıya katılarak Kadın Meclisi çalışmalarına destek sunmaya hazır olduğunu hissettirdi.
Yürütme Kurulu bundan sonra Kadın Meclisi Yönergesi’ni ve Çalışma Grupları’nı oluşturacak.
Silivri’nin birçok sorununa kadın gözüyle bakış, kadın eliyle çalışma iyi gelecektir.
Hayırlı olsun!

İSKİ TAŞERONU ÇALIŞANLARIN
PARASINI ÖDEMİYOR MU?
Silivri’de İSKİ’nin taşeronluğunu yapan Ruba Yapı ve AKM İnşaat’ın çalışanlarının maaşlarını ödemediği ile ilgili iddialar, şikayetler var. Bu kriz döneminde maaşlarını bile alanlar zor geçinirken, almamanın nasıl bir şey olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Konuyla ilgili nazı geçenler de varsa, işçilerin sıkıntısıyla ilgilenirse iyi olur.

ÇİFTÇİLER, GÜNÜNÜ
KUTLAYACAK
Silivri’de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Önder Çiftçi Derneği organizesinde kutlanacak. Program Cuma günü saat 11.00’da Silivri İskele Meydanı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından Atatürk–Ali Çetinkaya Caddesi boyunca Terminal’e kadar traktör ve ekipmanlarının yer alacağı kortej gerçekleşecek.
Çiftçilerin Dayanışma yemeği akşam saat 20.00’da Mega Saray’da yapılacak.
 
ESNAF ODASINDAN
BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
10-16 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası nedeni ile bugün saat 14.30’da Silivri Ünsal Düğün Salonu’nda SGK Silivri Şube Müdürlüğü ve Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası yetkililerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapılacak.
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile SGK Silivri Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği seminerde; Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı konularında sigortalılara bilgiler verilecek.

OTLATICI’NIN
GÖREVİ SONA ERDİ
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı’nın ağabeyi olan ve Silivri’de Cızbız Lokantası’nda şef garsonluk yapan Adem Otlatıcı, işinden ayrıldı. Başlığı görüp, aklında başka çağrışımların etkisiyle üzülenler ve sevinenler, kusura bakmasın.

İMARDA MÜFETTİŞLER VAR
Müfettişler Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün misafiriymiş yine. Denetimler hız kesmiyor anlaşılan. Denetim iyidir. Hata yapmanızı önler, dikkatlerin canlı tutulmasını sağlar.

SİLİVRİ BİRLİK MUAVİNLERİNE
SİGARA DENETİMİ
Silivri Zabıta Ekipleri ve Grup Sağlık Başkanlığı görevlileri, Silivri Birlik muavinlerini denetledi. Denetimin konusu sigara yasağı.
Konu Silivri Birlik’ten söz açılmışken, belirlenen duraklar yerine dolmuş gibi her adımda yolcu alma ısrarlarına bir son verseler artık. Hayat Hastanesi önünden itibaren neredeyse yolda gördükleri her yayayı otobüse almak için bir kez teklifte bulunuyorlar!
İstanbul’a kadar böyle gidiyorlarsa Allah yolcularının yardımcısı olsun!

FEVZİ ÇAKMAK’IN
MEŞHUR MANAVI
Fevzi Çakmak Caddesi’nde bulunan manavdan şikâyetçi olmayan kimse kalmamıştır çevresinde. Zabıtaların dükkâna gelip gidişleri hiç bir şey fark etmiyor. Bu kadar uyarıya rağmen istenen sonuç alınamıyorsa bunun bir cezai yaptırımı olmuyor mu merak ettim. “Manav sahibi, zabıtalardan daha güçlü. Hatta Belediye’den… Bu gücün kaynağı nereden geliyor?” diye soranların sesi olayım. Gerçekten nereden?

YORUM YAP