‘Kadınlar futbol 3. ligini uçurumdan itiyorlar’ elinizi uzatın

‘Kadınlar futbol 3. ligini uçurumdan itiyorlar’ elinizi uzatın

25.10.2017 10:07:59

TFF yayımladığı 3. Lig Kadınlar Futbolu için statüde yol ve konaklama masraflarını karşılamaması neticesinde bir imza kampanyası başlatıldı.

TFF 2017/2018 Kadınlar futbol ligi statüsünün yayımlandığı duyuruda;
1) Kadınlar 3. Ligi takımlarına, grup müsabakalarında yol ve konaklama desteği verilmez.
Performans katkı payları aşağıdaki şekilde hesaplanır ve kulüplere ödemesi yapılır.
a) Gruplarını sezonun ilk yarısında 1. ve 2. sırada tamamlayan takımlara devre arasında kendi gruplarında gittikleri tüm deplasman müsabakaları için geçerli olmak üzere km başına 1,85 TL ve 200 km üzerinde seyahat ettiği her deplasman müsabakası için günlük 1.500 TL konaklama desteği hesaplanarak toplu olarak ödenir. 15'den az sporcu ile çıkılan müsabakalar için konaklama desteğinin yarısı ödenir.
b) Gruplarını sezonun ikinci yarısında 1.- 2. ve 3. sırada tamamlayan takımlara 2. devre gerçekleştirmiş oldukları tüm deplasman müsabakaları için geçerli olmak üzere km başına 1,85. TL ve 200 km üzerinde seyahat ettiği her deplasman müsabakası için günlük 1.500 TL konaklama desteği hesaplanarak toplu olarak ödenir. 15'den az sporcu ile çıkılan müsabakalar için konaklama desteğinin yarısı ödenir.
Kısacası arkadaşlar bu yayımlanan statüde 3.lig kulüplerine herhangi bir deplasman ödeneği verilmeyeceği belirtiliyor. 3.lig de bulunan 96'ya yakın spor kulübünün ve 2000'e yakın sporcunun hayalleri bir bir çöpe atılıyor. Kulüplerinde çeşitli fedakârlık yaparak antrenmanlarına katılan sporcuların, kulüplerinin lige katılamayacağını öğrendiğinde ki psikolojisi ise içler acısı bu duruma birilerinin dur demesi gerekiyor sizi de yanımızda görmek istiyoruz kızlarımızın elinden tutalım.
Engin AKIN

YORUM YAP