Kadına Şiddete Hayır etkinliği

Kadına Şiddete Hayır etkinliği

20.11.2019 10:43:13

Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 25 Kasım'da Silivri Belediyesi, Kent Konseyi ve KAGİD'ten ortak etkinlik.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Silivri Belediyesi, Silivri Kadın Girişimciler Derneği ve Kent Konseyi birlikte bir etkinlik programı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Etkinliğin rengi de turuncu olarak belirlendi.

Buna göre 25 Kasım Pazartesi günü 12.30'da 19 Mayıs Meydanında toplanarak Atatürk Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Atatürk anıtında ortak bir basın açıklaması yapılacak. Saat 15.00'da Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesine bir konferans düzenlenecek. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Türk Toplumunda Kadının Yeri ve TBMM'de Kadına Yönelik Yapılan Çalışmaları anlatacak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Ayşe Ece Kavas, İstanbul Sözleşmesinde 6284 Sayılı Koruma Kanunu ve Kadın Cinayetlerine Karşı Mücadele hakkında bir sunum yapacak. Devamında Sosyolog Aile Danışmanı Kan Demirkol, Kadına Yönelik Şiddetin Sosyalojik Nedenlerinin Toplumsal Cinsiyet Rolleri Bakımından Değerlendirmesini sunacak, Uzman Psikolog Aile Terapisti Yunus Vuran Kadına Şiddet ve Şiddet Döngüsü hakkında önemli bilgiler aktaracak.

Av. Berkay Ergün, Şiddet Mağduru Kadınların Hukuk Hakları ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç, Kadına Yönelik Ekonomik Şiddet hakkında değerlendirmelerini paylaşacak.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr.Oğuz Özyaral ve KAGİD Başkanı Gülgün Narinç herkesi etkinliklerine katılarak destek vermeye davet ettiler.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP