“Kadın Kolları deyince burnumun direği sızlıyor!”

“Kadın Kolları deyince burnumun direği sızlıyor!”

15.02.2020 11:56:26

Kadın Kolları'nın Yönetim ve Başkanlığında 7.5 yıllık emeğin ardından son yerel seçimlerinde CHP'nin yeni dönemdeki tek kadın meclis üyesi seçilen Elif Yılmazer ile siyasi tecrübeleri ve içinde mücadele ile dahil olduğu süreçleri konuştuk.

Kadının siyasetteki yeri, rolü ve tavrına ilişkin çok şey anlatan, kıyısından köşesinden pek çok ezberi bozan bir profil çiziyor Elif Yılmazer. Siyaset ile tanıştıktan sonra kadın ve duygusal yönlerinden taviz verenlerin aksine anaç duygularla uzun süredir beslediği serüvenine dair Yılmazer dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

“SİYASETLE EŞİM SAYESİNDE TANIŞTIM”

Sevginar SALİ: Siyasetle ne zaman tanıştınız?

Elif YILMAZER: Siyasetle tanışmam eşim Olcay Yılmazer sayesinde oldu.  Eşimle tanıştığımda 18 yaşındaydım. Kendisi o zaman DSP İlçe Başkanıydı. 6 yıl kadar görev yaptı. Evlendik. Nişan yüzüklerimizi dönemin DSP milletvekillerinden Mehmet Sevigen taktı. Sevigen, bana “Politikacının eşi yarı dul sayılır. Onun için çocuğumuza çok sıkıntı yaratma. Neredesin? Gelmedin falan diye…” dedi. Yeni evliydik. Seçim geldi. Neredesin diye soruyorum, “İşte şuradayım” diyor.  Sonra “Böyle olmayacak hadi yürü sen de” dedi. Öyle bir girdim. Ben de onunla başladım.

1993 yılında CHP'ye geçtik. CHP o dönem yeniden yapılanıyordu. Eşim de kurucu İlçe Başkanlarından… CHP'ye geçtiğimde Kadın Kollarında Nursel Erel, Ayfer Köylü ile beraber çalıştım. Sonra benim bir rahatsızlığım oldu ve ara vermek zorunda kaldım. Arkasından hamilelik derken 3-4 yıl aktif siyasetten uzak kaldım. Sonrasında yine ne görev düşüyorsa yaptım. 2011 Yılında Kadın Kolları Başkanlığı teklif ettiler. Tiroit rahatsızlığım vardı. On yıl tedavi görmüştüm. Yapamam diye düşündüm. Başkanlık yapamam dedim destek olmak için yönetime girmeye karar verdim. Mahalle Başkanlığı da yapmıştım.

2014 Yılında Kadın Kolları Başkanı oldum. Nisan ayında 6 yılı dolduracağım. 1.5 yıl da Kadın Kolları Başkan yardımcılığı yaptım. 7.5 yılı tamamlamışım. Zamanı geldi dedik artık. Sağ olsunlar Kadın Kolları Başkanlığı zamanında kabul gördük. Herhalde örgüt beni sevdi.

Sevginar SALİ: Kadın Kolları'ndan meclis üyeliğine geçen ilk isimlerdensiniz?

Elif YILMAZER: Değilim. Evet benden önce de Figen hanım (Yıldız) var.

“SAHADA İNSANLARIN İÇİNDE OLMAYI SEVİYORUM”

Sevginar SALİ: Kadın Kollarında 7.5 yıllı nasıl özetlersiniz?

Elif YILMAZER: Geçen gün bir konuşmada onu dedim, kaç bin km yol yürüdüm bilmiyorum. Silivri'de 51 bin hane var. 2015 Seçimlerinde raporlama yapmıştık. Genel Seçimdi; 37 bin 756 haneye girmişim. Yazlıklardaki haneler boş oldukları için giremedik, onu da saymadık. Silivri'de hemen hemen herkesin kapısını çaldım. Sahada olmak bana zevk veriyor. Oturup da bir makamda görev yapamam gibi geliyor, zaten yapamıyorum. Sahada, insanların içinde olmayı seviyorum. İnsanları seviyorum.

Devamı Pazartesi günü Hürhaber Gazetesi'nde...

 

YORUM YAP