“Jivkov’un yapamadığını kendi elimizle yaptık!”

“Jivkov’un yapamadığını kendi elimizle yaptık!”

14.06.2017 11:42:37

HÖH İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever her yıl geleneksel olarak verdiği iftarda Bulgaristan Göçmenleri dernek yöneticileri ve üyeleriyle bu sene de Ramazan dolayısıyla iftarda bir araya geldi. HÖH ve DOST'un 26 Mart seçimlerdeki çekişmesi sonucu Türk azınlığın Bulgaristan parlamentosunda 38 ye-rine, bu dönem 25 milletvekili ile temsil edildiğini belirten Vatansever, aşırı milliyetçilerin de bu bölünme sonucunda ilk kez hükümete girme şansı yakaladığının yarattığı acı duruma dikkat çekti.

Hak ve Özgürlükler Hareketi İstanbul Başkanı Fahri Vatansever'in, Cumartesi akşamı Firüzköy'de Avcılar Belediyesi Sosyal Tesislerinde verdiği geleneksel iftar davetinde Tırgovişte Milletvekili Taner Ali, Mineralni Bani Belediye Başkanı Ahmet Akif ve Mineralni Bani HÖH Başkanı Ekrem Zeynur Göçmen Dernekleri yöneticileri ve üyeleriyle buluştu. Vatansever'in iftar davetine Silivri'den Aynur Süleymanoğlu, Ercan Çalışkan, Nedret Kahraman, Sevginar Sali, Beyzat Bedel ve Şenol Özçelik de iştirak ettiler.

VATANSEVER: İNŞALLAH GEREKEN DERSLERİ ALIP BİR AN ÖNCE TOPARLANIRIZ
Dualar eşliğinde açılan oruçlardan sonra iftara katılanlara seslenen Fahri Vatansever, 26 Mart'ta Bulgaristan'da yapılan seçimlerde Türk azınlığı oylarında yaşanan bölünme ve sonuçlarına işaret etti. “Bölünme neticesinde seçim sonuçlarında hepimizi üzen farklı bir tablo ortaya çıktı” diyen Vatansever, ilk defa aşırı milliyetçilerin Bulgaristan'da hükümet ortağı olma fırsatı yakaladıklarını belirtti. HÖH'nin bölünme yaşanmasa kesin olarak hükümet ortağı olması beklenen seçim sonucunun Türk azınlık bakımından ciddi bir kayıp ve dezavantaj olduğunu vurgularken, “İnşallah bundan gereken dersi çıkartır ve bir an önce toparlanırız” dedi.

“JİVKOV DÖNEMİNDE  BAŞARILAMAYAN ŞEYİ KENDİ ELİMİZLE YAPTIK!”
Vatansever, “Jivkov döneminde başarılamayan şeyin bugün kendi elimizle gerçekleştirmiş olması çok üzücü. Bu bölünmeye bir an önce son vermeli ve birlik olmalıyız, yoksa çok ağır hak kayıplarına uğrarız.

“YÖNLENDİRME YAPAN FEDERASYON VE KONFEDERASYON YÖNETİCİLERİNE KONGRE SÜREÇLERİNDE HATIRLAYIN”
Üyelerine yönlendirme yapan Federasyon ve Konfederasyon Yöneticilerinden üyelerin önümüzdeki kongre süresinde yaşananları dikkate alarak karar vermelerini diliyorum. Komünist rejiminin yıkılmasından sonra Bulgaristan'daki Türk azınlığı adına elde edilen tüm haklar bugün teker teker tehlikeye girmekte ” şeklinde konuştu.

TANER: BULGAR BAŞBAKANINA, HÜKÜMETİ NEDEN AŞIRI MİLLİYETÇİLERLE KURDUĞU SORULSUN
Geçmiş dönem Antonovo Belediye Başkanı ve şu an Hak ve Özgürlükler Hareketi Tırgovişte Milletvekili olan Taner Ali, katılımcıları genel başkanı Mustafa Karadayı ve onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Ali, önümüzdeki hafta Bulgaristan Başbakanının, Türkiye'ye gelerek Almanya ile Türkiye arasında arabulucu olarak görüşmeler yapacağını ifade ederken, “İnşallah Türkiye'de görüştüğü Başbakan ve Cumhurbaşkanı da kendisine hükümet ortağı olarak neden aşırı milliyetçileri aldığını sorar” dedi.

“TÜRK AZINLIĞININ PARLAMENTODAKİ TEMSİLİ 38'DEN 25 MİLLETVEKİLİNE DÜŞTÜ”
“Bölünme lüksümüz yok” diyen milletvekili 500-550 bin Türk nüfusundan 100 bin oyun DOST Partisi'ne, 70 bin'e yakın oyun da iki parti arasındaki çekişmeden dolayı diğer partilere gittiğini aktardı. HÖH'nin bir önceki seçime göre 170 Bin daha az oy ve 38 yerine 25 milletvekili ile parlamentoda temsil edildiğini ifade etti. “HÖH olarak bizim de muhakkak bu işte bir eksikliğimiz, sorumluluğumuz, suçumuz vardır. Biz yoktur demiyoruz. Ama eksikliklerimizi kendi içimizde konuşup, dışarıya karşı birlik olmak zorundayız” dedi.

BULGAR MECLİSİNDE, AŞIRI MİLLİYETÇİLERİN ETKİSİ
Bulgaristan meclisi gündemine önümüzdeki günler çift vatandaşlık durumunun değerlendirileceğini belirten Ali, “Çift vatandaşlar birini seçmek zorunda bırakılabilir” şeklinde konuştu. Camilerde Bulgarca konuşulması ve vaaz verilmesinin de Bulgaristan Hükümetinin gündeminde olduğunu aktarırken, “Keşke 25 milletvekili kalmayıp, 38 olsaydık bunların hiç biri yaşanmazdı. Yine de her şeye rağmen HÖH'ne destek veren ve inancını yitirmeyen herkese çok teşekkür ederiz. Yanlışlardan dönmeliyiz, hatalardan ders almalıyız ve en önemlisi birleşmeliyiz” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP