XXXXX

İzindeyiz

Van’da meydana gelen yeni deprem afet yaralarımızı kanatmayı sürdürürken, dün Kurtuluş Savaşı’nın muzaffer komutanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal yıldönümünde bir kez daha andık.
73 yıldır yeri doldurulamayan bir lider olmakla birlikte, yolumuzu yaktığı ateşle aydınlatan isim, Mustafa Kemal Atatürk. Her günümüz ve her alanda attığı sağlam temellerle açtığı yolda toplum olarak ilerlerken, mirasına en iyi şekilde sahip çıkmamız gerektiğini hissetmemek kayıptan başka bir şey olmaz.
Adına ‘ölüm yıldönümü’ deniyor ama gerçek anlamda böyle olduğu gün Atatürk ve bize bıraktığı mirası kaybederiz. Bize kazandırdığı önemli günlerin onu daha iyi anlamak ve ülkemize sahip çıkmak adına ayrıca önemli birer gerekçe kabul etmeliyiz.
Böyle bir liderin artık aramızda olmadığı gerçeğini yazmak çok zor. Onu içimizde yaşatmaya devam etmek, fikirleri ve hedeflerini samimiyetle benimseyerek, sadık kalarak bize sunulan imkanların en iyi şekilde karşılığını verebiliriz. Bunu sadece Mustafa Kemal’e karşı beslediğimiz değerli duygular için değil, kendimize saygımızdan da yapmalıyız.
Atatürk, ülkemiz için çok büyük bir şans.  

CHP’DE KONGRE HAZIRLIKLARI YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAŞLADI
CHP Silivri’de ilçe yönetiminin değişmesi ile ilgili beklenti sonuçlandı. Mevcut yönetimden yeterli sayıda isim istifa ettirilerek, yenisine oluşma yolu açıldı. Selami Değirmenci’nin izlerinin silinmeye çalışıldığı ilçe yönetimine atanması muhtemel yeni isimleri yazmıştım geçtiğimiz günler.
İddialara göre mevcut yönetim düşürülerek Hüseyin Şahin’in ilçe başkanlığında atanacak olası isimler şöyle: Bahadır Halvacıoğlu, Muharrem Aydoğan, Yakup Güreş, Ali Tonta, Doruk Bulut, Cafer Bilgiç, Bora Balcıoğlu, Dilruba Önal, Cemile Paçalı.
Ortaköy Mahalle Sorumlusu Oğuz Çilingiroğlu’na da teklif götürüldüğü ancak kabul etmediği edinilen bilgiler arasında.
Muharrem Aydoğan ve belediye meclis üyeleri Doruk Bulut, Cafer Bilgiç, Bora Balcıoğlu dışında atanma olasılığı yüksek olan diğer isimlerin doğru olduğu duyumunu aldım. Tahminlerime göre istifa ettirilen yönetimden Hüseyin Şahin dışında başka isimler de yönetimde yerini koruyacak.
Bu konunun kesinlik kazanması için biraz zamana ihtiyacımız var.

Haberin devamı 11.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

 



YORUM YAP